Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Rejestracja miodów na Mead Meadness Cup tylko do 31 stycznia

W dniach 23-25 lutego 2023 w warszawskim hotelu Novotel po raz kolejny odbędzie się Europejska Konferencja Miodosytników oraz największy konkurs dla miodów pitnych w Europie, Mead Madness Cup. „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym obu wydarzeń.

Konferencja i konkurs Mead Madness Cup są organizowane od 2018 roku i już na dobre zapisały się w kalendarzu imprez świata miodów pitnych. Konkurs jest przeznaczony zarówno dla miodosytników domowych, jak i dla komercyjnych producentów miodu pitnego. Organizatorami tych wydarzeń są Mateusz „maTEJ” Błaszczyk, Krzysztof Jarek (Kings of Mead) oraz Tomasz Józefowicz (pitnemiody.pl).

W pierwszych dwóch dniach (tj. 23-24.02.23) około 40 sędziów z wielu państw Europy i USA pod przewodnictwem Marcina Jarosa będzie oceniać miody pitne w najróżniejszych kategoriach. Miody komercyjne i domowe będą rywalizować w osobnych konkursach. W 2022 r. do tego największego europejskiego konkursu zgłoszono 550 miodów pitnych z 30 państw świata, w tym z tak odległych zakątków naszego globu jak Australia, Nowa Zelandia, USA, Singapur, Korea Południowa, Japonia, Południowa Afryka, Peru.

W Mead Meadness Cup zwycięzcy poszczególnych kategorii w konkursach Home i Pro wezmą udział w dodatkowej rundzie, podczas której wyłonione zostaną dwa najlepsze miody konkursu, które otrzymają odpowiednio tytuł i puchar Grand Champion Home i Pro.

Konkurs wyłoni też Mistrza Polski wśród domowych miodosytników. Tytuł ten przyznawany  jest miodosytnikowi, którego miody zdobędą najwięcej medali w całym konkursie.

Ważne daty:

Rejestracja miodów do 31.01.2023
Nadsyłanie miodów do 12.02.2023.

Konkurs Mead Madness Cup jest tylko częścią większego eventu, jakim jest Europejska Konferencja Miodosytników, która odbędzie się 25.02.2023. W jej trakcie odbywa się szereg nieformalnych spotkań, degustacji miodów z całego świata oraz wiele wykładów. Zwieńczeniem całości jest uroczysta ceremonia rozdania nagród połączona z degustacją miodów pitnych.

Ogólny program Konferencji:

Konkurs Mead Madness Cup 23-24.02.2023
Kolacje degustacyjne (z możliwością przyniesienia własnych miodów)  23-24.02.2023
Konferencja Miodosytników 25.02.2023.
Uroczysta gala wręczenia nagród i kolacja degustacyjna 25.02.2023,

Więcej informacji:

https://emmconference.com/en/home/
https://meadmadnesscup.com/

Aktualności

„Bitwa Regionów” 2025 startuje!

Rozpoczął się nabór zgłoszeń do 10. edycji Konkursu Kulinarnego „Bitwa Regionów”. To okazja dla kół gospodyń wiejskich i stowarzyszeń, którym bliskie są smaki regionów i

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron