Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Rejestracja na Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów tylko do 22 października!

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów odbędzie się już 24 października 2023 w EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. Jest to wyjątkowe wydarzenie, podczas którego jednego dnia i w tej samej przestrzeni spotykają się tłumnie profesjonaliści gastronomii z całej Polski.

Na scenie Kongresu pojawi się wielu uznanych ekspertów, którzy poruszą następujące tematy:

– Czy szef kuchni musi znać trendy kulinarne?

– Kuchnia śląska.

– Polska kuchnia żydowska.

– Czy można kupić sobie gwiazdkę? Co decyduje o prestiżowych sukcesach w świecie gastronomii?

– Jak obsługiwać angielskiego króla? Organizacja przyjęcia z udziałem głowy państwa.

– Dziecko w restauracji.

– Plating, czyli perfekcja na talerzu.

– Jak nie utopić zmian w zupie? Techniki skutecznego ich wprowadzania.

– Jak dziś ominąć trudności w prowadzeniu restauracji?

– W poszukiwaniu zysku, czyli skuteczne modele biznesowe w polskiej gastronomii.

W strefie ekspozycyjnej Kongresu zaprezentuje się prawie 80 wyselekcjonowanych wystawców.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny dla szefów kuchni, restauratorów i kucharzy. Rejestracja jest obowiązkowa. UWAGA – przypominamy, ze należy się pośpieszyć, ponieważ rejestracja będzie możliwa tylko do niedzieli 22 października. Osoby spoza branży nie mogą uczestniczyć w wydarzeniu.

Panel rejestracyjny: https://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie/

Serdecznie zapraszamy!

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Fot. Edward Trzeciakiewicz

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron