Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania

Zaangażowanie Selgros w lokalne i ogólnopolskie akcje społeczne zostało docenione. Przedsiębiorstwo, które swoją siedzibę ma w Poznaniu, zostało wyróżnione tytułem „Firma o Złotym Sercu”. Tę wyjątkową nagrodę, Prezydent Miasta Poznania – Jacek Jaśkowiak, wręczył firmie 23 maja, podczas uroczystej gali z okazji ogłoszenia wyników rankingu Złota Setka Wielkopolski.

Selgros od początku działalności w Polsce jest zaangażowany w społeczną odpowiedzialność biznesu, aktywnie wspierając lokalne i ogólnopolskie akcje charytatywne. Specjalne wyróżnienie „Firma o Złotym Sercu” zostało przyznane przez Prezydenta Miasta Poznania Jacka Jaśkowiaka w uznaniu dla przedsiębiorstwa, które w szczególny sposób wspiera działania Poznania w reagowaniu na potrzeby mieszkańców, w tym w szczególności za zaangażowanie w organizację Wigilii Caritas oraz wsparcie dla Ukrainy.

Dziękuję firmie za oddanie wobec spraw społecznych. To dzięki Selgros organizacja największej wigilii dla osób potrzebujących – Wigilii Caritas – jest możliwa w takim wymiarze i w takim zakresie. Gdy Mer Charkowa, naszego partnerskiego miasta zwrócił się do mnie z listą niezbędnych rzeczy, firma błyskawicznie zareagowała, dzięki czemu zorganizowany przez nas i Caritas Archidiecezji Poznańskiej konwój mógł szybko wyruszyć do potrzebujących. Jestem za to ogromnie wdzięczny. Cieszę się, że mogę reprezentować miasto, w którym współdziałanie i współodpowiedzialność są na bardzo wysokim poziomie – mówi Jacek Jaśkowiak, Prezydent Miasta Poznania.

Jesteśmy wdzięczni za wyróżnienie przyznane nam przez Prezydenta Miasta Poznania. To dla nas wielka duma, ale i zobowiązanie do dalszego angażowania się w projekty charytatywne i społeczne. Czujemy, że niesienie pomocy jest naszym obowiązkiem. Chcemy dalej pomagać i cieszymy się, że możemy mieć pozytywny wpływ na życie wielu osób. Ta nagroda to wyróżnienie przede wszystkim dla tych, którzy są bezpośrednio zaangażowani w pomoc. Mam tu na myśli wolontariuszy, naszych pracowników oraz urzędników miasta Poznania, to oni są prawdziwymi bohaterami – mówił Alexander Orlowski, Prezes Zarządu Transgourmet Polska, operator marek Transgourmet i Selgros.

Selgros od lat czynnie włącza się w akcje pomocowe, zarówno te cykliczne, jak i wynikające z aktualnej sytuacji w kraju i na świecie. Firma od ponad 20 lat współpracuje z Caritas Polska. Jako partner strategiczny ogólnopolskiej Wigilii Caritas dostarcza produkty potrzebne do przygotowania tradycyjnych wigilijnych potraw i świątecznych paczek podczas tego wyjątkowego wydarzenia. W ubiegłym roku było ono zorganizowane w 85 miastach w całej Polsce.

Fot. mat. prasowe

Aktualności

Kalifornijska jakość i lata doświadczenia

Carlo Rossi, największa marka wina w Polsce[1], zaskakuje nowościami produktowymi. Razem z mistrzem winiarstwa Darrenem Procsalem wprowadza na rynek linię Winemaker’s Selection. Ta wyjątkowa kolekcja

Wystawa CLEVERFOOD. For everyone

Już 1 lutego w Centrum Nauki Experyment zostanie zainaugurowana wystawa CLEVERFOOD for everyone. Jest ona efektem pracy międzynarodowego zespołu ekspertów z Ecsite (Europejska sieć centrów nauki i muzeów),

Polska nad Porterem Bałtyckim

W ciągu ostatnich 20 lat liczba porterów bałtyckich warzonych co roku w Polsce zwiększyła się kilkunastokrotnie, a sam styl zaczął wyróżniać polskich piwowarów w świecie. Przypadająca

Soft&Sweet Inspiration Day

Firma Primulator zaprasza wszystkich właścicieli cukierni, kawiarni, piekarni oraz sklepów convenience na wyjątkowe wydarzenie – Soft&Sweet Inspiration Day, które odbędzie się 4-5 lutego 2025 roku w

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content