Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

V Międzynarodowy Konkurs Kulinarny „Smak Gościnności 2019”

V Międzynarodowy Konkurs Kulinarny „Smak Gościnności 2019. Małopolskie produkty tradycyjne i regionalne”.

Małopolska Szkoła Gościnności, jako Instytucja Województwa Małopolskiego, postanowiła włączyć się w akcję upowszechniania lokalnych produktów żywnościowych. Istotą Konkursu jest promowanie i kultywowanie regionalnych i tradycyjnych produktów Małopolski, ochrona kulinarnego dziedzictwa kulturowego, a co za tym idzie – pogłębienie wiedzy na temat produktów regionalnych i tradycyjnych wśród młodzieży.

Uczniowie szkół gastronomicznych, do których skierowany jest Konkurs mają okazję do rozwoju swoich zainteresowań kulinarnych, pobudzenia kreatywności i pomysłowości w kuchni oraz indywidualnej oceny swoich umiejętności.

W poprzednich edycjach Konkursu tematami przewodnimi były: jabłko z Raciechowic, charsznicka kapusta, jagnięcina podhalańska, Fasola Piękny Jaś z Doliny Dunajca. Tegoroczne zmagania kulinarne skupią się wokół Suski sechlońskiej – śliwki podwędzanej –  produktu regionalnego województwa małopolskiego.

Organizatorem Konkursu jest Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Tytusa Chałubińskiego Małopolska Szkoła Gościnności w Myślenicach.

Regulamin                       

Program

Aktualności

Targi EXPO SWEET 2025

Zapraszamy do odwiedzenia stoiska naszej redakcji podczas największych targów branży cukierniczej i lodziarskiej EXPO SWEET, które odbędą się w Warszawie w dniach 16-19 lutego. Czekamy

Przegląd Gastronomiczny 01/2025

Nowy numer „PG” 1/2025 Zmiany w prawie w 2025 roku – Adrianna Lotolc    2 Trendy w branży żywności i napojów    4 Lokalnie i tradycyjnie            6

Wielkopolski Kucharz Roku 2025

Przed nami 10. edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2025. Odbędzie się on 17 czerwca br. w Villa Natura Dolsk k. Śremu.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content