Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

SMAKI GALICJI

1. edycja Konkursu Kulinarnego w Cieszanowie „SMAKI GALICJI”.

Konkurs przeprowadzony będzie w Gorajcu (gmina Cieszanów) 14 lipca br. Zwycięzca konkursu nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Głównym celem konkursu jest aktywizacja społeczna oraz budowanie świadomości w środowisku lokalnym odnośnie walorów i promocji produktów regionalnych. Propagując zdrową żywność przy wykorzystaniu 6 produktów regionalnych producentów, zakłada się wsparcie rozwoju społeczno – gospodarczego na obszarach wiejskich. Obowiązkowymi produktami do przygotowania zupy są: żeberka wieprzowe (surowe), masło tradycyjne (polskie), kapusta (dowolny rodzaj), kminek zwyczajny (świeży lub suszony). Do dania drugiego niezbędne będą produkty: boczek surowy (ze skórą bez kości), marchew (polskie odmiany), ziemniaki (polskie odmiany), pokrzywa zwyczajna.

Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy m.in.: Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego
i Lokalnego.

Materiały do pobrania:

1. Regulamin konkursu kulinarnego „Smaki Galicji”

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron