Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Stanowiska barowe w różnych odsłonach

Firma Komat oferuje wiele propozycji dla barmanów oraz inwestorów, którzy poszukują najlepszych rozwiązań na każdą okoliczność. Mając wieloletnie doświadczenie w projektowaniu i produkcji zarówno dużych, czasem kilkunastometrowych linii barowych masterBAR, jak i niedużych, lekkich składanych barów mobilnych speedBAR, firma opracowała kolejną propozycję dla barmanów, na podstawie ich sugestii i oczekiwań.

Mobilne stanowisko koktajlowe

To nowa propozycja firmy Komat i nowość na polskim rynku. Stanowisko wyposażone jest we wszystkie elementy, które są niezbędne do pracy barmana w zwartej zabudowie i sprawdzi się we wszystkich warunkach, bez względu na lokalizację. Jest to idealne rozwiązanie na każdą okazję – zarówno na eventach organizowanych w eleganckich lokalach, jak i na zewnątrz, w plenerze.  

Całość wykonana jest ze stali nierdzewnej. Część elementów malowana jest w dowolnym kolorze, a blaty wykonane są z dowolnego materiału. Stanowisko wyposażone jest w komorę zlewu ze zbiornikiem na czystą i brudną wodę, posiada izolowaną komorę na lód, kratkę ociekową i deskę do krojenia. W blacie znajduje się również komora na butelki i pojemniki na dodatki do drinków. Pod blatem mamy miejsce na kosze na kieliszki i szklanki, kosz na odpadki oraz specjalny uchwyt na ręczniki.

Stanowisko jest w pełni autonomiczne i nie wymaga przyłącza prądowego czy wodnego. Jednak firma Komat oferuje również opcję z możliwością podłączenia instalacji prądowej, w razie potrzeby używania dodatkowych urządzeń elektrycznych.

Profesjonalna zabudowa barowa masterBAR

Niezależnie od charakteru lokalu doskonale sprawdzi się zabudowa  masterBAR – ekskluzywna, profesjonalna zabudowa barowa ze wszystkimi potrzebnymi barmanowi elementami. masterBAR to koncept wypracowywany przez kilka lat we współpracy z najlepszymi barmanami. Profesjonalnie skonfigurowany układ linii barowej ubrany w eleganckie i ekskluzywne wykończenie to najlepsza propozycja dla wymagających i wyjątkowych obiektów. Bary można skonfigurować wedle indywidualnych potrzeb. Linia wyposażona jest w stanowiska neutralne i chłodnicze. masterBAR posiada komorę zlewozmywaka, komorę ze spryskiwaczem do szklanek, kratkę ociekową ze spryskiwaczem, speedrack na butelki, komory na lód, szuflady z funkcją chłodzenia i funkcją mrożenia oraz szuflady i drzwi przeszklone z oświetleniem LED. Ponadto firma Komat oferuje autorskie rozwiązania, takie jak Kompakt Wash-Cut-Throw (przesuwna deska do krojenia z otworem na odpadki), agregat z systemem Łatwy Serwis, System Regulacji Cokołów, System Bezpieczne Przechowywanie, regulowane prowadnice i możliwość pełnego wysunięcia każdej półki.

Lekki i szybki w montażu speedBAR

Jeszcze inna propozycja to mobilne, składane stanowisko barmańskie speedBAR, które sprawdzi się na każdym evencie – w salach restauracyjnych, na stanowiskach targowych, w plenerze. speedBAR charakteryzuje się prostą i lekką konstrukcją. Spakowany w specjalną torbę bez problemu mieści się do bagażnika samochodu osobowego. Czas rozkładania baru to mniej więcej 3 minuty. speedBAR daje możliwość tworzenia wielu konfiguracji, które zaspokoją oczekiwania barmanów. W zestawie znajdują się wszystkie potrzebne elementy. W zależności od potrzeb mamy do dyspozycji: dodatkowe półki, komory z otworem spustowym, komory na lód, pojemniki na dodatki, półki na butelki, półki na ręczniki papierowe oraz komplet kół.

Możliwości zastosowania wielu różnych materiałów wykończeniowych do zabudowy oraz szeroki wachlarz elementów gwarantują zadowolenie najbardziej wymagających klientów. W ofercie firmy Komat każdy znajdzie odpowiednie dla swoich potrzeb rozwiązanie. Szczególnie, że firma specjalizuje się w projektach indywidualnych według oczekiwań i niecodziennych wymagań.

Więcej informacji: https://komat.com.pl/

Materiał powstał w ramach współpracy z firmą Komat.

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron