Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Sukces Rational Wittenheim SAS: nowa fabryka i 50-tysięczny iVario

To był wielki dzień dla Rational Wittenheim SAS miejsca, gdzie produkowane jest iVario: w czerwcu wyjechało stąd 50-tysięczne urządzenie. To ogromny sukces i dowód na to, że zapotrzebowanie na iVario stale rośnie, co niesie ze sobą konieczność zwiększenia mocy produkcyjnej.

Firma Rational już działa w tym zakresie, czego dowodem było wmurowanie kamienia węgielnego pod nowy zakład produkcyjny. Wiosną 2023 otwarte zostaną zakład produkcyjny, biura, centrum szkoleniowe i restauracja firmowa na powierzchni 10 000 m².

Musimy teraz ponownie dostosować wydajność, aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu – wyjaśnił Peter Wiedemann, Chief Technology Officer w Rational, podczas ceremonii wmurowania kamienia węgielnego. Urządzenia z zakładu w Wittenheim są obecnie dostarczane do ponad 120 krajów na całym świecie. Firma zainwestuje łącznie 30 milionów euro w nowy budynek, tworząc zdolność produkcyjną 25 tys. urządzeń rocznie. Ponadto w budynku znajdzie się również kompleks biurowy z ponad 3 tys. miejsc pracy, centrum szkoleniowe, restauracja firmowa na 300 miejsc i małe muzeum. Rational wybuduje zrównoważony budynek m.in. z wydajną, smukłą i oszczędną materiałowo konstrukcją stalową, która będzie wyjątkowo energooszczędna. Dodatkowo budynek będzie ogrzewany i chłodzony pompą ciepła, będzie miał inteligentne, zależne od światła dziennego sterowanie oświetleniem LED z wydzielonymi strefami oświetlenia w celu oszczędzania energii, a przeszklenie zapewni najlepsze możliwe warunki pracy.

Wielkość produkcji, w tym nasz 50-tysięczny iVario pokazują tylko, jak wyjątkowe są to produkty  – wyjaśnił Wiedemann podczas uroczystości związanych z produkcją 50-tysięcznego iVario Pro 2-S, który trafi do Elodie Louvet i jej Bistro d’Elo w Verdun we Francji. Urządzenie zostało zamontowane już 1 lipca br. Przed instalacją Pani Louvet powiedziała: – Nie mogę się doczekać, kiedy po raz pierwszy użyję mojego nowego iVario i czuję się, jakbym czekała na prezent świąteczny. Ponieważ jest sama w kuchni, zdecydowała się na połączenie iVario i iCombi Pro i już wie, że jej praca znacząco się zmieni.

Podobnie jak Elodie Louvet, firma Rational z optymizmem patrzy w przyszłość: Z niecierpliwością czekamy na jeszcze większą liczbę zadowolonych klientów powiedział Wiedemanns przy okazji dwóch uroczystości na raz.

Więcej na: www.rational-online.com

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant, New Rules

23 kwietnia 2024 Miejsce: Novotel Centrum Warszawa Tego dnia w gronie ponad 600 liderów  czołowych restauratorów i ich pracowników – skonstruujemy prototyp innowacyjnej restauracji 2024;

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron