Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Światowe Wiodące Targi Przemysłu Napojów i Pokarmów Płynnych Produkcja + Napełnianie + Pakowanie + Marketing

12.09. – 16.09.2022 r., Monachium

We wrześniu z jednorocznym poślizgiem spowodowanym pandemią Monachium zaprasza na  jedyne w swoim rodzaju Światowe Targi Przemysłu Napojów i Pokarmów Płynnych – drinktec 2022. Jest to największa impreza prezentująca kreatywne rozwiązania dla całego procesu przemysłu pod kątem produkcji, napełniania, pakowania, marketingu, rozwiązań logistycznych i dystrybucji wszelkich napojów oraz pokarmów płynnych.

Targi drinktec są głęboko zakorzenione w branży i od dziesięcioleci piszą historię sukcesu. W branży są uznawane za platformę premier dla światowych nowości i niezmiennie od 1951 roku dostosowują się do rozwoju rynku. Dzisiaj zajmują pozycję nr 1, będąc miejscem spotkań dla ekspertów z całego świata. Jako jedyne tego rodzaju targi, drinktec obejmują dziś wszystkie sektory. Tradycja i innowacja – to właśnie oznacza drinktec.

Na kilka miesięcy przed imprezą wiadomo, że nie zabraknie na nich wielkich graczy z branży, jak również licznej grupy średnich i mniejszych firm reprezentujących przemysł. Zapewnią oni odwiedzającym pełny przegląd branży i kompletną ofertę ze wszystkich sektorów produkcji dla napojów i pokarmów płynnych, począwszy od składników poprzez proces napełniania,  pakowania aż do logistyki.

Na targach zobaczymy światowe premiery, szereg innowacji i nowych rozwiązań. Targi drinktec zapewnią kompleksowy przegląd tego, co dzieje się w produkcji i jakie są trendy na dziś i na przyszłość. Najważniejsze wyzwania targów można ująć w 4 grupach zagadnień:

  1. Zrównoważona produkcja i pakowanie
  2. Design produktów i osiąganie zadowolenia konsumentów
  3. Woda i zarządzanie gospodarką wodną
  4. Rozwiązania cyfrowe i transformacja cyfrowa

Wszystkie w/w zagadnienia będą uwzględnione w portfolio obecnych na targach wystawców oraz w programie towarzyszącym targom. Warto więc sprawdzić, że:

  • Produkcja napojów oraz pokarmów płynnych wciąż posiada ogromny potencjał na oszczędność surowców. Zdaniem niektórych liderów branży ten potencjał wynosi nawet 60%. Nowoczesne technologie obniżają zużycie wody zarówno przy produkcji, jak i np. w procesie czyszczenia.
  • Dzięki zastosowaniu najnowszego oprogramowania zużycie wody na stacjach pomiarowych można sprawdzić w czasie rzeczywistym, czyli kontrolować  je przez cały czas, a tym samym znacznie je racjonalizować.
  • Przy pomocy oszczędnych energetycznie minikamer i precyzyjnych elementów UV LED można optymalizować etapy czyszczenia.

Uczestnik targów może znaleźć odpowiedź na w/w kwestie, jak również wiele innych zagadnień podczas wrześniowej edycji drinktec.

Od poprzedniej edycji targów w 2017 roku minęło 5 lat. Już zatem najwyższy czas by spotkać się twarzą w twarz, zapoznać z bliska i porozmawiać, przekazać wzajemnie swoją wiedzę i oczekiwania. Niewątpliwą zaletą targów drinktec jest ich międzynarodowość – ponad 60% wystawców i odwiedzających przyjeżdża z zagranicy.

Zachęcamy do wizyty w Monachium na najważniejszym światowym spotkaniu branży.

Więcej informacji o targach, biletach, warunkach wstępu otrzymają Państwo w przedstawicielstwie:

Biuro Targów Monachijskich w Polsce

tel. 22 620 44 15,

e-mail: info@targiwmonachium.pl

www.drinktec.com

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron