Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Światowe Wiodące Targi Przemysłu Napojów i Pokarmów Płynnych Produkcja + Napełnianie + Pakowanie + Marketing

12.09. – 16.09.2022 r., Monachium

We wrześniu z jednorocznym poślizgiem spowodowanym pandemią Monachium zaprasza na  jedyne w swoim rodzaju Światowe Targi Przemysłu Napojów i Pokarmów Płynnych – drinktec 2022. Jest to największa impreza prezentująca kreatywne rozwiązania dla całego procesu przemysłu pod kątem produkcji, napełniania, pakowania, marketingu, rozwiązań logistycznych i dystrybucji wszelkich napojów oraz pokarmów płynnych.

Targi drinktec są głęboko zakorzenione w branży i od dziesięcioleci piszą historię sukcesu. W branży są uznawane za platformę premier dla światowych nowości i niezmiennie od 1951 roku dostosowują się do rozwoju rynku. Dzisiaj zajmują pozycję nr 1, będąc miejscem spotkań dla ekspertów z całego świata. Jako jedyne tego rodzaju targi, drinktec obejmują dziś wszystkie sektory. Tradycja i innowacja – to właśnie oznacza drinktec.

Na kilka miesięcy przed imprezą wiadomo, że nie zabraknie na nich wielkich graczy z branży, jak również licznej grupy średnich i mniejszych firm reprezentujących przemysł. Zapewnią oni odwiedzającym pełny przegląd branży i kompletną ofertę ze wszystkich sektorów produkcji dla napojów i pokarmów płynnych, począwszy od składników poprzez proces napełniania,  pakowania aż do logistyki.

Na targach zobaczymy światowe premiery, szereg innowacji i nowych rozwiązań. Targi drinktec zapewnią kompleksowy przegląd tego, co dzieje się w produkcji i jakie są trendy na dziś i na przyszłość. Najważniejsze wyzwania targów można ująć w 4 grupach zagadnień:

  1. Zrównoważona produkcja i pakowanie
  2. Design produktów i osiąganie zadowolenia konsumentów
  3. Woda i zarządzanie gospodarką wodną
  4. Rozwiązania cyfrowe i transformacja cyfrowa

Wszystkie w/w zagadnienia będą uwzględnione w portfolio obecnych na targach wystawców oraz w programie towarzyszącym targom. Warto więc sprawdzić, że:

  • Produkcja napojów oraz pokarmów płynnych wciąż posiada ogromny potencjał na oszczędność surowców. Zdaniem niektórych liderów branży ten potencjał wynosi nawet 60%. Nowoczesne technologie obniżają zużycie wody zarówno przy produkcji, jak i np. w procesie czyszczenia.
  • Dzięki zastosowaniu najnowszego oprogramowania zużycie wody na stacjach pomiarowych można sprawdzić w czasie rzeczywistym, czyli kontrolować  je przez cały czas, a tym samym znacznie je racjonalizować.
  • Przy pomocy oszczędnych energetycznie minikamer i precyzyjnych elementów UV LED można optymalizować etapy czyszczenia.

Uczestnik targów może znaleźć odpowiedź na w/w kwestie, jak również wiele innych zagadnień podczas wrześniowej edycji drinktec.

Od poprzedniej edycji targów w 2017 roku minęło 5 lat. Już zatem najwyższy czas by spotkać się twarzą w twarz, zapoznać z bliska i porozmawiać, przekazać wzajemnie swoją wiedzę i oczekiwania. Niewątpliwą zaletą targów drinktec jest ich międzynarodowość – ponad 60% wystawców i odwiedzających przyjeżdża z zagranicy.

Zachęcamy do wizyty w Monachium na najważniejszym światowym spotkaniu branży.

Więcej informacji o targach, biletach, warunkach wstępu otrzymają Państwo w przedstawicielstwie:

Biuro Targów Monachijskich w Polsce

tel. 22 620 44 15,

e-mail: info@targiwmonachium.pl

www.drinktec.com

Aktualności

Świąteczny Stół Pajacyka

Już 6 grudnia odbędzie się kolejna edycja „Świątecznego Stołu Pajacyka”! Tego dnia właściciele lokali gastronomicznych przekazują 10% dziennego obrotu, aby pomóc dzieciom i młodzieży z

Jarmark Regionalny w Lublinie

Przed nami 4. edycja Jarmarku Regionalnego organizowanego z okazji Międzynarodowego Dnia Osób Niepełnosprawnych przez Specjalny Ośrodek Szkolno–Wychowawczy dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnych im. Prof. Zofii Sękowskiej w Lublinie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron