Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

„Sztukówka zaprasza” na Podkarpacie!

Podkarpacka Winnica Sztukówka powraca ze swoim cyklem imprez plenerowych „Sztukówka zaprasza”, których już drugi rok z rzędu partnerem jest Województwo Podkarpackie, a „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym.

W sezonie wiosenno-letnim 2022 odbędą się cztery edycje, podczas których nie zabraknie przede wszystkim muzyki i wina, ale także regionalnej kuchni oraz stoisk lokalnych rzemieślników. W programie pojawią się również warsztaty i imprezy towarzyszące. Miłośnicy natury będą mogli spędzić czas w winnicy a także, jeśli tylko będą mieli chęć, bezpłatnie przenocować w kamperze lub namiocie na terenie Sztukówki. Daty i nazwy kolejnych imprez można znaleźć na poniższym plakacie:

Pierwsza edycja imprezy pod nazwą „Łąki Umajone” odbędzie się już za tydzień, w weekend 21-22 maja. Na uczestników czekać będą wystawcy z najlepszymi regionalnymi produktami i warsztatami, wieczorny koncert folkowego zespołu Kieszenbaum, a także II Zlot Pojazdów Zabytkowych Youngtimer Jasło.

Bardzo interesująco przedstawia się degustacja w ramach „Winnych warsztatów podkarpackich smaków”, którą poprowadzi Katarzyna Korzeń z Akademii EnoRozwoju i EnoPortal.pl. Maj to miesiąc, który obfituje w najróżniejsze nowalijki. W ramach warsztatów zostaną zaserwowane najbardziej wiosenne wina z podkarpackich winnic Alabaster, Melancholia, Siepietnica i Sztukówka, wraz z przekąskami inspirowanymi regionalną dziką kuchnią, bazującą na tym, co oferuje wiosenna łąka, pole i las. Na stole zagoszczą m.in. pokrzywy, bluszczyk kurdybanek, podagrycznik czy jadalne kwiaty. Katarzyna Korzeń nie tylko przygotuje zestaw win i specjalnie do nich dobrane smakołyki, ale również wprowadzi uczestników w cudowny świat sensorycznych rozkoszy podniebienia.

Adres: Winnica Sztukówka, Glinik Średni 153, 38-130 Frysztak, woj. podkarpackie

Więcej informacji dot. imprezy „Łąki Umajone” można znaleźć na profilu facebook: https://fb.me/e/2nFsK6QUQ

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron