Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi EuroGastro już w marcu

XVIII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się w dniach 26-28 marca 2014 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Podczas EuroGastro 2014 przedstawiciele branży HoReCa będą mieli okazję zapoznać się z ofertą wystawców z sektorów: wyposażenia zaplecza kuchennego restauracji, żywności i napojów dla gastronomii, wyposażenia sal restauracyjnych i barów, kawowego oraz Drink & Bar. Jak zauważa organizator, firma MT Targi Polska, na EuroGastro pojawia się coraz więcej branżowych klientów z zagranicy. Poprzednią edycję targów odwiedziło łącznie ponad 19 tys. osób z 32 krajów. Świadczy to o rosnącej pozycji tej imprezy na rynku europejskim i światowym.

Mistrzowie kulinarni
Wystawcy i odwiedzający doceniają sprawdzone elementy tych targów, do których należą konkursy kulinarne mistrzów kuchni, m.in.: Roberta Sowy, Teo Vafidisa oraz Marcina Budynka. Również i w tym roku zaprezentują oni nowe przepisy i przygotują dania różnych kuchni. Nie zabraknie także widowiskowego carvingu, a na stoiskach wystawców odbędą się liczne pokazy kulinarne i przedstawionych zostanie wiele nowości.

Prestiżowe nagrody
Podczas Targów EuroGastro z grona wystawców wyłonieni zostaną zwycięzcy konkursu na „Najlepszy Produkt EuroGastro 2014″. Laureaci otrzymają prestiżowe logo „Najwyższa Jakość Targów EuroGastro 2014″ potwierdzające jakość produktów. Bariści natomiast staną do rywalizacji podczas Olimpiady Kawy® organizowanej przez Apro Trade / Akademia Kawy®.

Duża porcja wiedzy
EuroGastro to również miejsce, w którym odbywają się specjalistyczne szkolenia i seminaria. W tym roku do współpracy zaproszono wykładowców z Katedry Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji SGGW, firmę AFMedia, właściciela serwisu Gdziezjesc.info® oraz Food Service. Właściciele i managerowie restauracji będą więc mogli poszerzyć swoją wiedzę o najnowsze trendy obowiązujące w sektorze HoReCa, a także dowiedzieć się więcej o działaniach marketingowych, które warto zastosować w tym biznesie.

 

Wstęp na targi jest bezpłatny dla przedstawicieli branży, którzy do 31 stycznia dokonają rezerwacji przez Internet na www.eurogastro.com.pl/rejestracja.
Dla osób, które się zarejestrują po tym terminie, przewidziana jest 50% zniżka na bilet wstępu.

Więcej informacji:www.eurogastro.com.pl

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content