Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi Marek Własnych w Kielcach już 15 i 16 listopada!

Produkty z Polski, Europy, a nawet USA będą poznawać przedstawiciele dużych sieci handlowych z kraju i zagranicy przez dwa dni listopada, w kieleckim ośrodku wystawienniczym. Biznesowy charakter wydarzenia wzmocnią konkurs „Smak Jakości” z prezentacją produktów przedstawicielom dużych sieci oraz Okrągły Stół Branży Mięsnej i Handlu Nowoczesnego. Wyzwania dla branży omówią eksperci podczas Forum Marek Własnych i Kongresu Ekspansywnych Eksporterów. Do udziału w Targach Marek Własnych cały czas można się zgłaszać.   

To, co wyróżnia Future Private Labels Expo, jedyne w Europie Środkowo-Wschodniej wydarzenie poświęconego w całości markom własnym, to forma spotkań kontraktacyjnych. – Dla wystawców i kupców opracowujemy plany spotkań biznesowych – mówi Joanna Marcjan, zastępca wydziału targów w kieleckim ośrodku wystawienniczym. – Dla rozwoju segmentu marek własnych ta możliwość rozmowy z konkretnym odbiorcą jest cenna. Przyśpieszamy proces dotarcia do potencjalnego kontrahenta, znalezienia nowej drogi zbytu dla nowego produktu.  

Cenione firmy z ofertą na Targach Marek Własnych

Oferty zaprezentują polskie, niemieckie, albańskie, litewskie, słowackie i estońskie firmy. Z kraju będą to m.in. z branży spożywczej Dawtona, Kupiec, Bio Planet, Zakłady Mięsne Smak Górno, Ewa – Bis, Escargots, a także Amtra – chemia przemysłowa, Pupil Foods – karma dla zwierzaków. Z wyrobami higienicznymi przyjedzie W. Lewandowski, z chemią gospodarczą HD Tech, Maltex – z produktami z tworzyw sztucznych i Novo-Pak z opakowaniami.

W gronie zagranicznych wystawców są amerykańska firma Avery Dennison produkująca materiały do etykiet, niemieckie Nölken Hygiene Products z produktami higienicznymi dla dzieci oraz PNZ – PRODUKTE z ekologicznymi farbami. Albańska Lajthiza Invest przyjedzie z wodą, estońska Rhumveld Baltic z bakaliami. Dla 10 słowackich firm zostanie zaaranżowana strefa, w której zaprezentują swoje produkty. Z ofertą przyjadą m.in. producent konserw TATRAKON, producent makaronów Cessi, mleczarnie AgroTami Nitra i Syráreň Havran Senica.

Ciekawą propozycją zarówno dla wystawców, jak i kupców będzie  samochód elektryczny klasy premium – NIO. 

Kupcy z dużych sieci supermarketów w Kielcach

W gronie kupców są przedstawiciele dużych sieci handlowych z Polski i Europy.  Będą eksperci z franczyzowej sieci supermarketów spożywczych Intermarché, działającej w ramach Grupy Muszkieterów, specjaliści z Krajowej Platformy Handlowej Społem, która planuje zwiększenie o kilkadziesiąt procent listy asortymentowej produktów marki. Udział zapowiedzieli przedstawiciele polskich sieci Lewiatan i Chorten oraz litewskiej Maximy, właściciela sieci supermarketów Stokrotka.

Wśród kupców są też przedsiębiorcy z Niemiec, Czech, Włoch i Portugalii, a dzięki współpracy z Polską Agencją Inwestycji i Handlu, Polską Izbą Handlu oraz Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji zainteresowanie udziałem stale rośnie. Aby wzmocnić potencjał biznesowy wydarzenia, organizatorzy przygotowali program Hosted Buyers. 

Dyskusje dla rozwoju branży marek własnych w Targach Kielce

Rozmowy kontraktacyjne producentów i kupców otworzą kolejne drzwi dla firm do rozwoju biznesowego, ale cenna jest również wiedza, więc wzbogacamy targi o Kongres Ekspansywnych Eksporterów oraz Forum Marek Własnych. Organizuje je firma Ewa-Bis, partner wydarzenia. Prelekcje i dyskusje poruszą kluczowe dla branży zagadnienia – mówi Jakub Nogaj, menedżer Targów Marek Własnych. 

Wokół branży mięsnej i handlu nowoczesnego  

Aktywności skierowane głównie do branży mięsnej przygotowuje agencja Gemini Group, która jest jednym z głównych partnerów wydarzenia. Firmy już mogą zgłaszać produkty do konkursu pod nazwą „Smak Jakości”. W jury zasiądą kupcy reprezentujący największe sieci handlowe w Polsce. Będzie to okazja, by zaprezentować produkty osobom decydującym o zakupach w swoich sieciach – mówi Marek Bielski, właściciel agencji Gemini Group. – Drugą aktywnością jest Okrągły Stół Branży Mięsnej i Handlu Nowoczesnego. To pierwsze i jedyne tego typu spotkanie łączące producentów przetworów mięsnych z przedstawicielami sieci handlowych. Ważną aktywnością będzie też wspólna strefa wystawiennicza – zaznacza Marek Bielski. 

Targi Marek Własnych Future Private Labels odbędą się 15 i 16 listopada w Centrum Kongresowym Targów Kielce. 

Więcej o tym, jak wziąć udział w targach i wszystkich wydarzeniach na: targikielce.pl/future-private-labels

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron