Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi WorldFood Poland 2021

Targi WorldFood Poland

WorldFood Poland Virtual Expo to odpowiedź na aktualną sytuację epidemiczną w Polsce jako alternatywa dla targów stacjonarnych. Jest to jedyne takie rozwiązanie na rynku dla branży spożywczej i gastronomicznej, aby w bezpieczny sposób wziąć udział w wydarzeniu biznesowym, prezentując swoje usługi i produkty na wirtualnym stoisku.

Specjalnie do tego przygotowana platforma umożliwia zorganizowanie spotkań online dla osób związanych z branżą spożywczą, handlem hurtowym i detalicznym oraz sektorem HoReCa w ramach wybranych indywidualnych lub grupowych rozmów, umawianych po akceptacji obu stron. Nie zabraknie także licznych paneli dyskusyjnych oraz prelekcji w formie online, która są nieodłącznym elementem targów WorldFood Poland.

Ostatnia, rekordowa edycja zgromadziła ponad 350 wystawców oraz blisko 7000 profesjonalistów – w tym przedstawicieli handlu, dystrybucji oraz sektora HoReCa. WorldFood Poland to miejsce integracji i dyskusji o rynku spożywczym, liczne panele dyskusyjne, konferencje z liderami opinii, spotkania handlowe  oraz przekrój nowości produktowych. Produkty prezentowane są w różnych kategoriach – produkty spożywcze, wyroby piekarnicze i cukiernicze, mięso i drób, nabiał, mrożonki, świeże owoce i warzywa, napoje bezalkoholowe jak również alkohole – od gotowych produktów poprzez surowce i półprodukty. Stale rosnącym zainteresowaniem cieszy się sektor EcoFood Poland poświęcony ekologicznym i naturalnym produktom spożywczym.

Nowości, aktualne trendy i nowe możliwości

Uczestnictwo w targach to świetna okazja do poznania najnowszych produktów oraz trendów
w gastronomii i cateringu. To także miejsce do spotkań i rozmów z obecnymi i przyszłymi kontrahentami oraz do identyfikacji nowych sposobów na urozmaicenie oferty restauracji, lokali gastronomicznych oraz firm cateringowych. Biznesowa formuła targów umożliwia kadrze zarządzającej, menadżerom i właścicielom z sektora HoReCa namierzenie innowacyjnych rozwiązań w gastronomii oraz pozyskanie nowych dostawców z Polski i ze świata.

3 dni networkingu, spotkań, dyskusji i konferencji

Targi WorldFood Poland gromadzą co roku przedstawicieli firm z branży spożywczej
i gastronomicznej, ekspertów i analityków rynkowych, ale także dziennikarzy i organizacje, reprezentujące zróżnicowane potrzeby i interesy konsumenta, co daje świetną okazję do networkingu.

Podczas targów WorldFood organizowane są liczne debaty, panele i konferencje, poruszające najciekawsze zagadnienia dotyczące branży, jej rozwoju, przyszłości i problemów. Omawiane przez znanych ekspertów, przedsiębiorców, właścicieli znanych marek,  ludzi nauki i biznesu, przedstawicieli agend rządowych i ambasad, gwarantują najwyższy poziom merytoryczny.

Spotkanie całej branży spożywczej już w kwietniu 2021

– Sektor spożywczy zmienia się wraz z upodobaniami konsumentów. Dlatego tak ważne jest, aby być na bieżąco z informacjami z rynku i trendami kształtującymi przyszłość branży. Chociaż rok 2021 nie przyniósł natychmiastowego powrotu do normalności, na który wszyscy liczyliśmy, chcę Państwa zapewnić, że cały zespół WorldFood Poland pracuje intensywnie, aby w 2021 r. zjednoczyć branżę spożywczą, tym razem w formie wirtualnych spotkań – zapewnia Agnieszka Szpaderska, dyrektor targów WorldFood Poland.

Targi odbędą się w dniach 20-22 kwietnia 2021.

Więcej informacji: www.worldfood.pl

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron