Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi WorldFood Poland 2021

Targi WorldFood Poland

WorldFood Poland Virtual Expo to odpowiedź na aktualną sytuację epidemiczną w Polsce jako alternatywa dla targów stacjonarnych. Jest to jedyne takie rozwiązanie na rynku dla branży spożywczej i gastronomicznej, aby w bezpieczny sposób wziąć udział w wydarzeniu biznesowym, prezentując swoje usługi i produkty na wirtualnym stoisku.

Specjalnie do tego przygotowana platforma umożliwia zorganizowanie spotkań online dla osób związanych z branżą spożywczą, handlem hurtowym i detalicznym oraz sektorem HoReCa w ramach wybranych indywidualnych lub grupowych rozmów, umawianych po akceptacji obu stron. Nie zabraknie także licznych paneli dyskusyjnych oraz prelekcji w formie online, która są nieodłącznym elementem targów WorldFood Poland.

Ostatnia, rekordowa edycja zgromadziła ponad 350 wystawców oraz blisko 7000 profesjonalistów – w tym przedstawicieli handlu, dystrybucji oraz sektora HoReCa. WorldFood Poland to miejsce integracji i dyskusji o rynku spożywczym, liczne panele dyskusyjne, konferencje z liderami opinii, spotkania handlowe  oraz przekrój nowości produktowych. Produkty prezentowane są w różnych kategoriach – produkty spożywcze, wyroby piekarnicze i cukiernicze, mięso i drób, nabiał, mrożonki, świeże owoce i warzywa, napoje bezalkoholowe jak również alkohole – od gotowych produktów poprzez surowce i półprodukty. Stale rosnącym zainteresowaniem cieszy się sektor EcoFood Poland poświęcony ekologicznym i naturalnym produktom spożywczym.

Nowości, aktualne trendy i nowe możliwości

Uczestnictwo w targach to świetna okazja do poznania najnowszych produktów oraz trendów
w gastronomii i cateringu. To także miejsce do spotkań i rozmów z obecnymi i przyszłymi kontrahentami oraz do identyfikacji nowych sposobów na urozmaicenie oferty restauracji, lokali gastronomicznych oraz firm cateringowych. Biznesowa formuła targów umożliwia kadrze zarządzającej, menadżerom i właścicielom z sektora HoReCa namierzenie innowacyjnych rozwiązań w gastronomii oraz pozyskanie nowych dostawców z Polski i ze świata.

3 dni networkingu, spotkań, dyskusji i konferencji

Targi WorldFood Poland gromadzą co roku przedstawicieli firm z branży spożywczej
i gastronomicznej, ekspertów i analityków rynkowych, ale także dziennikarzy i organizacje, reprezentujące zróżnicowane potrzeby i interesy konsumenta, co daje świetną okazję do networkingu.

Podczas targów WorldFood organizowane są liczne debaty, panele i konferencje, poruszające najciekawsze zagadnienia dotyczące branży, jej rozwoju, przyszłości i problemów. Omawiane przez znanych ekspertów, przedsiębiorców, właścicieli znanych marek,  ludzi nauki i biznesu, przedstawicieli agend rządowych i ambasad, gwarantują najwyższy poziom merytoryczny.

Spotkanie całej branży spożywczej już w kwietniu 2021

– Sektor spożywczy zmienia się wraz z upodobaniami konsumentów. Dlatego tak ważne jest, aby być na bieżąco z informacjami z rynku i trendami kształtującymi przyszłość branży. Chociaż rok 2021 nie przyniósł natychmiastowego powrotu do normalności, na który wszyscy liczyliśmy, chcę Państwa zapewnić, że cały zespół WorldFood Poland pracuje intensywnie, aby w 2021 r. zjednoczyć branżę spożywczą, tym razem w formie wirtualnych spotkań – zapewnia Agnieszka Szpaderska, dyrektor targów WorldFood Poland.

Targi odbędą się w dniach 20-22 kwietnia 2021.

Więcej informacji: www.worldfood.pl

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron