Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Olimpiada Wiedzy Technicznej

W czwartek 16 stycznia, odbędą się zawody II stopnia (okręgowe) 40. Olimpiady Wiedzy Technicznej. Zostało do nich zakwalifikowanych 1011 uczniów, wyłonionych w październikowych zawodach szkolnych. Przystąpiło do nich wtedy 8542 uczniów reprezentujących 444 ponad gimnazjalne szkoły średnie, różnych typów i specjalności.

Zawodnicy będą mieli do rozwiązania dwa spośród trzech zadań tematycznych w dwóch grupach: elektryczno-elektronicznej i mechaniczno-budowlanej oraz do wyboru: zadanie optymalizacyjne lub informatyczne.

Najlepsi spośród uczestników wywalczą prawo udziału w zawodach finałowych, które wyłonią laureatów tegorocznej, jubileuszowej 40. Olimpiady Wiedzy Technicznej. Zawody te odbędę się w kwietniu br. w Kielcach, a ich bezpośrednim gospodarzem będzie Politechnika Świętokrzyska.
Olimpiada Wiedzy Technicznej jest organizowana przez Federację Stowarzyszeń Naukowo-Technicznych NOT jako zadanie zlecone przez Ministerstwo Edukacji Narodowej.
Jej patronem jest Minister Gospodarki.

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 28.06.2022, Sopot Nadchodzi rewolucyjna, turkusowa edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Sopocie. Co oznacza hasło „New Generation” dla TOP Restauratorów? – Nadciąga

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron