Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Tork zaprezentował zrównoważone rozwiązania podczas Targów EuroGastro

W ostatnich dniach marca do Ptak Warsaw Expo przybyli eksperci oraz największe firmy związane z HoReCa. Powodem była 26. edycja targów EuroGastro, jednego z najważniejszych wydarzeń branżowych w Polsce.

Targi były okazją do zapoznania się z najnowszymi rozwiązaniami dla branży gastronomicznej i hotelowej. Uczestnicy i wystawcy, oprócz spotkań przy stoiskach, mieli możliwość prowadzenia rozmów w specjalnie wydzielonej strefie networkingu. Była to również doskonała okazja, by posłuchać wykładów prowadzonych przez doświadczonych praktyków i specjalistów branży HoReCa.

Na targach nie zabrało największych producentów polskich i zagranicznych, w tym marki Tork – dostawcy profesjonalnych rozwiązań do utrzymania higieny, m.in. w hotelach i lokalach gastronomicznych. Specjaliści Tork zaprezentowali zrównoważone rozwiązania marki.

Wyróżnikiem produktów Tork jest wysoki standard ich wykonania i funkcjonalność. Jednocześnie powstają one z myślą o środowisku. Goście podczas targów mogli poznać innowacyjne rozwiązania, które pomagają firmom w redukcji odpadów i ograniczeniu emisji dwutlenku węgla.

90% opakowań Tork jest wykonywanych z surowców odnawialnych, takich jak papier lub tektura, nadających się do recyklingu. Systemy dozowania są stale udoskonalane, aby pobieranie produktu było jak najbardziej efektywne, a jednocześnie oszczędne. Dozowanie produktu odcinek po odcinku oznacza, że użytkownik sięga tylko po ten produkt, którego następnie użyje. Natomiast dozowniki z sensorem odmierzają optymalną ilość mydła.

W ofercie marki znajduje się, uwielbiany przez restauratorów, system serwetek, Tork Xpressnap,  który pozwala ograniczać ilość odpadów i niepotrzebne zużycie produktu, a także miejsce do przechowywania. Skompresowane wkłady, sposób składania serwetek i dozowanie po jednym odcinku pozwalają na rzadszą wymianę produktu i zmniejszenie ilości wyrzucanych serwetek.

Cieszy nas fakt, że coraz więcej firm działających w branży HoReCa decyduje się na zrównoważony model biznesowy zmieniając sposób zarządzania swoim lokalem czy hotelem i wybierając ekologiczne rozwiązania – mówi Wojciech Nizio, Regional Brand Activation Manager, Tork.

Więcej informacji o produktach i usługach Tork: www.tork.pl

Aktualności

SweetTargi 2025

SweetTargi 2025 – największe wydarzenie branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej na południu Polski – odbędą się w dniach 22–24 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron