Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

VI Tydzień Kuchni Włoskiej na Świecie

Na specjalnym spotkaniu promocyjnym, które odbyło się 18 listopada w Warszawie, Ambasada Włoch zaprezentowała oficjalnie program inicjatyw, które odbędą się w Polsce z okazji VI Tygodnia Kuchni Włoskiej na Świecie. Jest to wydarzenie, które zaplanowano na tydzień 22-28 listopada.

Program obejmuje bogaty wybór wydarzeń, organizowanych na żywo i on-line, przeznaczonych dla szerokiej publiczności oraz ekspertów, koordynowanych przez Ambasadę Włoch i realizowanych we współpracy z Włoskimi Instytutami Kultury w Warszawie i w Krakowie, z biurem ICE i z Włoską Izbą Handlowo-Przemysłową w Polsce.

Zrównoważoność, promocja regionów, ochrona autentycznych produktów włoskich są motywem przewodnim wydarzeń poświęconych różnorakim tematom – od propozycji gourmet po kuchnię regionalną – przedstawianym również poprzez innowacyjne ujęcia wizualne, pokazujące na przykład związki kuchni i designu.

Szczegółowy program wydarzeń

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Kawy

Międzynarodowy Dzień Kawy przypada 29 września. Choć Polacy nie należą do światowej czołówki w spożywaniu tego napoju, to Polska z 13 bilionami wypijanych filiżanek kawy

Zawody SkillsPoland już w listopadzie!

Już 23 listopada 2022 roku w Amber Expo w Gdańsku odbędzie się 2 edycja największych zawodów branżowych w Polsce. Do rywalizacji staną zawodnicy, którzy walczyć będą

Jesienna oferta Panorama Sky Bar

Panorama Sky Bar w warszawskim hotelu Marriott jest od 33 lat miejscem odwiedzanym przez Gości z całego świata, ale też bardzo lubianym przez Warszawiaków. Słynie

Smaki Dolnego Śląska

10 września 2022 r. w Folwarku Wrzosówka w Kłopotnicy odbyła się kolacja z udziałem duńskiego szefa kuchni Rene Mammena. Było to kolejne spotkanie w ramach

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron