Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

VIII Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy

Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej
oraz
Beskidzki Klub Kulinarny

ma przyjemność zaprosić Państwa na

VIII Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy

CIESZYN 25.10.2016

Informacje dotyczące konkursu

1. Organizatorem konkursu są:

                  – Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie, plac Londzina 3,

                  – Beskidzki Klub Kulinarny z siedzibą w Skoczowie,

2. Konkurs odbędzie się 25 października 2016r. (wtorek) w ZSEG (Cieszyn, pl. Londzina 3)
o godz. 10:30, odprawa przed konkursem o godz. 10:00.

3. Konkurs adresowany jest do uczniów szkół gastronomicznych.

4. Celem konkursu jest:

                  – propagowanie i pogłębianie wiedzy kulinarnej,

                  – doskonalenie umiejętności zawodowych,

                  – pobudzenie kreatywności uczniów,

                  – rozbudzenie wrażliwości estetycznej,

     – nawiązanie kontaktów i współpracy z innymi szkołami o tym samym profilu (wymiana doświadczeń zawodowych)

                  – rozwijanie zdrowego współzawodnictwa między uczniami i szkołami zawodowymi

5. Uczestnicy startują indywidualnie, po 1 zawodniku z każdego typu szkoły.

6. Uczestnicy przygotowują potrawy z ciasta ziemniaczanego (na bazie ziemniaków z polskich upraw). Każdy uczestnik konkursu wykonuje danie zasadnicze w ilości 4 porcji.

7. Numer zgłoszenia ucznia jest jednocześnie numerem startowym.

8. Zgłoszenia szkół i uczestników należy przesłać do ZSEG elektronicznie na adres bkmb@zseg.cieszyn.pl lub telefonicznie pod numer 601517218 p. Bożena Pieszka do dnia 3 października 2016 r.

9. Receptury na cztery porcje, nazwiska uczniów i opiekunów należy przesłać na adres e-mail bkmb@zseg.cieszyn.pl do 17 października 2016 roku.

10. Bliższe informacje i komplet dokumentów będą podane w terminie do 30 września 2016 roku na stronie internetowej szkoły www.zseg.cieszyn.pl.

11. Wszyscy uczestnicy otrzymują dyplomy oraz upominki, a laureaci pierwszych trzech miejsc nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów.

12. W dniu konkursu dostępna będzie kawiarenka, do której zapraszamy na poczęstunek wszystkich uczestników, opiekunów oraz gości – sala nr 45 (parter).

13. Uczestnicy konkursu oraz opiekunowie mają możliwość wykupienia na miejscu obiadu.

14. Organizacja dnia konkursu:

  • 8:00-9:30 – rejestracja uczestników,
  • 10:00 – odprawa uczestników,
  • 10:30 – rozpoczęcie konkursu w pracowniach nr: 49, 50.

15. W przypadku małej ilości zgłoszeń istnieje możliwość startu dwóch uczniów z jednego typu szkoły.

16. Organizator konkursu zastrzega sobie prawo do publikacji danych osobowych uczestników konkursu.

17. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmian w regulaminie.

 

 Regulamin

 

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron