Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Menu Italia

Witamy Menu Italia!

Benvenuti a Menu Italia!



Mamy przyjemność ogłosić, że podczas targów HoReCa „GASTRO SHOW 2016” w Centrum Targowym EXPO PTAK odbędzie się I Ogólnopolski Konkurs Kuchni Włoskiej Menu Italia 2016”. Celem przedsięwzięcia jest wyłonienie wybitnych talentów kulinarnych wśród kucharzy restauracji i hoteli, specjalizujących się w kuchni włoskiej czy uczniów szkół gastronomicznych, chcących poznać jej tajniki i pochwalić się swoimi umiejętnościami. Konkurs ma za zadanie propagowanie kuchni włoskiej w Polsce i jest także formą rozwoju zawodowego. Jak wiemy strefa kulinarna i gastronomiczna stanowi doskonałą płaszczyznę do nawiązania znajomości, porozumienia, poznawania i celebrowania.

Konkurs jest skierowany do kucharzy, którzy ukończyli 18 rok życia.  To wśród nich chcemy odkrywać pasjonatów kuchni włoskiej.  By wziąć udział w tym konkursie, wystarczy samo zgłoszenie. Zależy nam na promocji, utalentowanych ludzi. Konkurs „Menu Italia 2016” będzie sprzyjał kształtowaniu wybitnych jednostek. 

Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymają dyplomy uczestnictwa i nagrody ufundowane przez sponsorów. Uczestnicy, którzy zajmą pierwsze trzy miejsca otrzymają statuetki konkursu oraz wartościowe nagrody ufundowane prze sponsorów, w tym staż w renomowanej restauracji.

Serdecznie zapraszamy do udziału!
Wszelkie informacje na menuitalia.pl, NewsGastro.pl oraz Papaja.pl.

Zgłoszenia należy wysyłać na adres: konkurs@menuitalia.pl

Głównym organizatorem I Ogólnopolskiego Konkursu Kuchni Włoskiej

”Menu Italia 2016”  jest firma Menu Italia:

Mamy ogromną przyjemność poinformować, że od maja br. jesteśmy w Polsce! Menu Italiato sklep adresowany do profesjonalnej gastronomii oferujący oryginalne i tradycyjne produkty kuchni włoskiej.

Popularność włoskiej kuchni w naszym kraju dorównuje już prawie popularności kuchni polskiej – nasi rodacy cenią i uwielbiają pizzę, makarony, suszone pomidory, oliwki, wędliny, sery, oliwy, balsamiki, ryż czy wina…

Dlaczego jednak pizza i pasta we Włoszech smakują lepiej niż ta sama w Polsce?

Dlaczego obserwując włoskiego kucharza przy pracy wszystko wydaje się takie proste?

Dlaczego z tysięcy „italiańskich” restauracji godnych uwagi, zapadające w pamięć są tylko nieliczne?

Tajemnica tkwi w jakości produktów, których ze względu na udział emocji w ich tworzeniu, nie można podrobić. Takie właśnie produkty oferujemy… pełne „magii” i włożonego w ich produkcję serca, tradycji i kultury… Dobieramy najlepszych producentów, tylko wysokiej jakości produkty.

Jeden adres, dziesiątki markowych producentów i setki unikalnych produktów!

Warto tu bywać. www.menuitalia.pl

 Załączniki:

1.Arkusz zgłoszeniowy

2.Regulamin

PARTNERZY KONKURSU:

 

                            

            

 

 

PATRONI MEDIALNI:

                          

 

 

 

 

               

Aktualności

11 lipca przypada Dzień Kebaba

Czy ten popularny fast food to już nasze drugie danie narodowe? Wszystko wskazuje na to, że tak. Według TNS OBOP kebab to najczęściej wybierany przez

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron