Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

W Zespole Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku „Gotuje się z pasją”

28 maja 2015 r. w Zespole Szkół nr 6 w Ełku odbędzie się finał II edycji konkursu „Gotuj z pasją”, którego tematem jest „Drób we współczesnej kuchni.”
Konkurs przeznaczony jest dla młodzieży ponadgimnazjalnej z województwa warmińsko- mazurskiego. Jego celem jest przede wszystkim kultywowanie, kształtowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej, a także doskonalenie umiejętności kulinarnych, pobudzanie pomysłowości i kreatywności wśród młodzieży szkolnej.

Regulamin konkursu zamieszczony jest na stronie internetowej szkoły (http://www.zs6.elk.edu.pl/index.html).

Postępy konkursu oraz zdjęcia potraw konkursowych można obejrzeć na portalu społecznościowym „facebook” (https://www.facebook.com/gotujzpasja6 ).

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron