Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

W Zespole Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku „Gotuje się z pasją”

28 maja 2015 r. w Zespole Szkół nr 6 w Ełku odbędzie się finał II edycji konkursu „Gotuj z pasją”, którego tematem jest „Drób we współczesnej kuchni.”
Konkurs przeznaczony jest dla młodzieży ponadgimnazjalnej z województwa warmińsko- mazurskiego. Jego celem jest przede wszystkim kultywowanie, kształtowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej, a także doskonalenie umiejętności kulinarnych, pobudzanie pomysłowości i kreatywności wśród młodzieży szkolnej.

Regulamin konkursu zamieszczony jest na stronie internetowej szkoły (http://www.zs6.elk.edu.pl/index.html).

Postępy konkursu oraz zdjęcia potraw konkursowych można obejrzeć na portalu społecznościowym „facebook” (https://www.facebook.com/gotujzpasja6 ).

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron