Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2015

Notatka prasowa Warszawa 08.05.2015

 

Czy Mistrz może być tylko jeden?

Już po raz piętnasty w dniu 16 maja siedemnastu kandydatów powalczy w warszawskim Hotelu Regent o zaszczytny tytuł Mistrzostw Polski Sommelierów (MPS). W kilkunastu konkurencjach będzie sprawdzana ich wiedza i umiejętności praktyczne. W tym roku zostanie wyłonionych dwóch zwycięzców: poza Mistrzem Polski w kategorii ogólnej, wybrany zostanie również najlepszy sommelier w kategorii wiekowej do 30 lat, który będzie reprezentować Polskę na Castel Sommelier Cup (CSC) w Holandii.

Mistrz Polski Sommelierów 2015 będzie reprezentował nasz kraj w przyszłym roku na Mistrzostwach Świata w Argentynie. Natomiast najbardziej utalentowany młody sommelier, który w dniu zawodów nie ma ukończonych 30 lat, będzie reprezentował Polskę w zawodach Young Sommelier CSC w Amsterdamie zaplanowanych na sierpień 2015.

Zgłoszenia na tegoroczną edycję napłynęły m.in. z Anglii czy Irlandii od Polaków wykonujących zawód sommeliera zagranicą.

Celem zawodów jest propagowanie zawodu w Polsce, aktywizacja młodych sommelierów w rozwoju oraz integracja środowiska branżowego.

Sponsorami strategicznymi tegorocznym mistrzostw jest Cisowianka Perlage, FreshMarket, Regent Hotel oraz firma Sarwine. Partnerami wspomagającymi projekt w 2015 są także: Atlantika, Gastro Magic Service, J.A. Baczewski, Jung&Lecker, Piwnica Wybornych Win, Rafa Wino, Marzadro, Warner Music Polska i Winkolekcja.

Patronatem medialnym tegoroczne mistrzostwa objęli: Magazyn Wino, Winicjatywa, Przegląd Gastronomiczny, NewsGastro.pl.

Kontakt:
Grzegorz Jach
502-675-940
gregory@tratoria.pl

Norbert Brzoza
502-360-227
norbert.brzoza.ssp@wp.pl

 

Aktualności

Świąteczny Stół Pajacyka rusza 9 grudnia

Kolejna edycja „Świątecznego Stołu Pajacyka” odbędzie się już 9 grudnia. Tego dnia właściciele lokali gastronomicznych przekażą 10% dziennego obrotu, finansując pomoc psychologiczną i dożywianie dla

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron