Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wianki u Hanki w winnicy Sztukówka

Podkarpacka Winnica Sztukówka kontynuuje cykl imprez plenerowych „Sztukówka zaprasza”, których już drugi rok z rzędu partnerem jest Województwo Podkarpackie, a „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym.

W długi weekend warto odwiedzić położoną na Pogórzu Strzyżowskim winnicę Sztukówka, gdzie w najbliższą sobotę i niedzielę (18-19 czerwca) odbędzie się plenerowa impreza Wianki u Hanki. To już drugie wydarzenie z tegorocznego cyklu „Sztukówka zaprasza!”

Jak zapowiadają organizatorzy, będzie to kolejny weekend pełen natury, muzyki, wina, smaku, warsztatów i ciekawej oferty lokalnych rękodzielników. W sobotni wieczór  na plenerowej scenie zagra rodzinna Kapela Maliszów, inspirująca się tradycyjną muzyką z terenu Karpat, zwłaszcza Beskidu Niskiego i wykonująca również autorskie kompozycje.

Po raz kolejny odbędą się też winne warsztaty podkarpackich smaków, które poprowadzi Katarzyna Korzeń z Akademii EnoRozwoju i EnoPortal.pl. Na przykładzie sześciu podkarpackich win, specjalnie dobranego zestawu serów od „Ser jest ser” oraz kilku drobnych dodatków smakowych uczestnicy poznają tajniki winno – serowego parowania. Gościem specjalnym wydarzenia będzie Justyna Pudlik.

Więcej informacji: https://fb.me/e/1ZlLhHUZI.

Organizator zapewnia, że istnieje możliwość noclegu w namiotach, samochodach i kamperach, ponieważ teren winnicy jest na noc zamykany.

Adres: Winnica Sztukówka, Glinik Średni 153, 38-130 Frysztak, woj. podkarpackie

Szczegółowy program poniżej:

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron