Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wynajem długoterminowy receptą na zmniejszanie kosztów operacyjnych w HoReCa

W branży HoReCa każdy rozsądny przedsiębiorca dąży do osiągnięcia możliwie największych zysków przy jednoczesnym utrzymaniu jak najwyższego standardu obsługi klienta. Jednym z najważniejszych wyzwań, przed jakimi stoją restauracje, kawiarnie i hotele, jest ograniczenie kosztów operacyjnych bez uszczerbku na jakości usług. Rozwiązaniem, które zyskuje na popularności, ale wciąż pozostaje innowacyjne, jest długoterminowy najem profesjonalnych systemów myjących. To podejście pozwala na znaczne oszczędności przy jednoczesnej doskonałej jakości mycia naczyń.

Najem zmywarek: jak to działa?

Długoterminowy najem zmywarek polega na wynajmowaniu profesjonalnych urządzeń (w wypadku zmywarek Winterhalter od samego producenta) na określony czas za stałą miesięczną opłatą, a nawet opcją płatności sezonowych dla tych, którzy działają np. przez 6 miesięcy sezonu letniego. Usługa obejmuje pełen serwis, konserwację oraz wsparcie techniczne, co daje przedsiębiorcom spokój i przewidywalność kosztów. Wynajmujący mogą korzystać z najnowszych modeli zmywarek, nie angażując przy tym dużych zasobów finansowych.

Zalety długoterminowego najmu zmywarek

1. Elastyczność finansowa

● Brak dużego kapitału początkowego: najem zmywarek eliminuje konieczność zakupu drogiego sprzętu. Stała rata miesięczna, zaczynająca się od kilkuset złotych, pozwala przedsiębiorcom planować budżet i uniknąć niespodziewanych kosztów.

● Przewidywalność kosztów: stała opłata obejmuje serwis i konserwację, co pozwala uniknąć nieprzewidzianych wydatków na naprawy.

2. Aktualizacja technologii

● Dostęp do najnowszych modeli: wynajmując sprzęt, przedsiębiorcy mają pewność, że zawsze dysponują najnowocześniejszymi zmywarkami na rynku.

● Możliwość wymiany sprzętu: w trakcie umowy można wymienić zmywarkę na nowszy model, dostosowując sprzęt do zmieniających się potrzeb.

3. Kompleksowa obsługa serwisowa

● Regularna konserwacja: wynajem obejmuje regularne przeglądy techniczne, co pozwala utrzymać zmywarkę w idealnym stanie.

● Natychmiastowy serwis: w razie awarii, wynajmujący mogą liczyć na szybką pomoc techniczną, minimalizując przestoje w pracy.

4. Wysoka efektywność energetyczna

● Zmniejszenie kosztów operacyjnych: nowoczesne zmywarki charakteryzują się mniejszym zużyciem wody i energii, co bezpośrednio wpływa na obniżenie kosztów.

● Systemy odzysku ciepła: technologia odzysku ciepła i energooszczędne programy mycia znacząco redukują zużycie energii.

Wynajem zmywarek Winterhalter jako przykład oszczędności

Winterhalter, lider w dziedzinie profesjonalnych zmywarek, oferuje długoterminowy najem swoich urządzeń z pełną obsługą serwisową. W jednym z przypadków, średniej wielkości restauracja korzystająca z opcji wynajmu zmywarki z serii PT EnergyPlus, obniżyła miesięczne koszty operacyjne związane z myciem naczyń o 30%. Wynikało to z redukcji zużycia energii dzięki systemowi odzysku ciepła oraz mniejszemu zużycia wody i detergentów. Ważne, by wspomnieć, że technologia Winterhaltera całkowicie wyklucza konieczność mycia ręcznego. Przed właściwym myciem nie musimy spłukiwać, ani namaczać naszych naczyń!

Najważniejsze korzyści wynajmu zmywarek Winterhalter:

● System Connected Wash: Monitorowanie pracy zmywarki przez WiFi i optymalizacja procesów mycia.

● Technologia : Zmienny system ciśnienia mycia i regulacja parametrów, co obniża koszty i zwiększa skuteczność mycia.

● Serwis i konserwacja: Stałe wsparcie techniczne zapewniające niezawodność sprzętu.

Długoterminowy najem zmywarek stanowi atrakcyjną alternatywę dla zakupu sprzętu w branży HoReCa. Dzięki elastycznym warunkom finansowym, najnowszym technologiom oraz kompleksowej obsłudze serwisowej, przedsiębiorcy mogą znacznie obniżyć koszty operacyjne, jednocześnie utrzymując najwyższą jakość obsługi klienta. Możliwość korzystania z najwyższej jakości systemów myjących nie jest bez znaczenia także dla personelu lokali HoReCa. Rynek pracownika jest bardziej wymagający, niż kiedykolwiek. Możliwość bezinwestycyjnego korzystania z najnowszej technologii pozwala przedsiębiorcom dodatkowo podnieść jakość pracy swoich pracowników, co zwiększa ich satysfakcję z pracy, tym samym zmniejszając rotacyjność i koszty rekrutacji. To podejście pozwala restauracjom, kawiarniom i hotelom skupić się na tym, co najważniejsze – doskonałym serwisie i satysfakcji klientów. Więcej informacji na temat długoterminowego najmu zmywarek można znaleźć na stronie: www.wynajmijzmywarke.pl

Aktualności

Litewskie restauracje już w Przewodniku Michelin

Zgodnie z zapowiedziami, 13 czerwca w Wilnie przedstawiciele Przewodnika MICHELIN oficjalnie ogłosili, że cztery litewskie restauracje otrzymały po jednej gwiazdce. Lista opracowana przez anonimowych inspektorów

Riesling Weeks 2024

Już od 1 czerwca przez cały miesiąc w wielu miejscach w Polsce będzie królować Riesling. Letnia akcja promocyjna „Riesling Weeks 2024” po raz dziesiąty jest

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron