Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XIII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”

W dniu 10 marca 2018 roku w Hotelu Blue Diamond Active SPA **** w Trzebownisku k. Rzeszowa odbędzie się wielkie włoskie wydarzenie kulinarne pod patronatem Ambasady Włoskiej w Warszawie, Wójta Gminy Trzebownisko, Stowarzyszenia Kucharzy Polskich ,Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office, Stowarzyszenia Włoskich Restauracji i Producentów na Świecie „Ciao Italia2.0” oraz z udziałem Partnera konkursu Bellavita Expo The Excellence of Italy Warsaw 2018.

Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej .

Podczas Arte Culinaria Italiana odbędzie się także rywalizacja konkursowa o udział w eliminacjach do prestiżowego, międzynarodowego konkursu kulinarnego Pasta World Championship, odbywającego się w Mediolanie. Profesjonalne Jury wybierze najlepsze danie makaronowe przygotowane podczas Arte Culinaria Italiana, którego twórca zostanie uhonorowany przez markę Barilla tytułem Master of Pasta.

Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiły się 22 ekipy , spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 najlepszych ekip.

RESTAURACJA KUKNUK **** – RZESZÓW

Jakub Hołota

Rafał Kuźniar

RESTAURACJA ENOTEKA PERGAMIN ****-KRAKÓW

Mateusz Guzik

Rafał Tobiasz

HOTEL BONIFACIO**** – SOCHOCIN

Przemysław Bednarz

Łukasz Fabiszewski

HOTEL CENTRUM *** – SOSNOWIEC

Bartłomiej Kornacki

Przemysław Gościniak

RESTAURACJA PONIDZIE HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ **** – BUSKO ZDRÓJ

Hubert Misterkiewicz

Łukasz Wolny

LEMON RESORT SPA **** – GRÓDEK NAD DUNAJCEM

Iwona Tomasiak

Teresa Salamon

RESTAURACJA SAFRAN HOTEL RADO ****– WOLA CHORZELOWSKA

Kamil Tłuczek

Krzysztof Chłopek

HOTEL RESTAURACJA WAWRZYNIAK**** – KROTOSZYN

Tomasz Ptak

Arkadiusz Marcisz

HERON LIFE HOTEL***** – GRÓDEK NAD DUNAJCEM

Dominik Łukasik

Michał Ciszek

HOTEL CZARNY POTOK RESORT SPA &CONFERENCE **** – KRYNICA ZDRÓJ

Wojciech Kotula

Piotr Orzech

HOTEL RESTAURACJA PIANO *** – LUBLIN

Paweł Gałecki

Dariusz Cygan

HOTEL KOSSAK **** – KRAKÓW

Jan Cup

Michał Chlebek

EKIPA REZERWOWA

RESTAURACJA ZIELONA GÓRKA- PABIANICE www.zielonagorka.com

Jędrzej Lewandowski

Dawid Pluta

Profesjonalistów oceniać będzie profesjonalne i wymagające grono jurorów:

JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE

  1. KRZYSZTOF SZULBORSKI- PRZEWODNICZACY JURY
  2. KURT SCHELLER
  3. TEOFILOS VAFIDIS
  4. ANDRZEJ POLAN
  5. JAROSŁAW UŚCINSKI
  6. WIESŁAW BOBER

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE

  1. TOMASZ PUROL
  2. PATRYK KOTARBA
  3. DAWID ŁAGOWSKI
  4. ZBIGNIEW KOPYCKI

SUPERVISOR

  1. DARIUSZ ZAHORAŃSKI

W konkursie dla Gwiazd wystąpi 6 drużyn :

  1. ZYGMUNT CHAJZER I TOMASZ LACHOWICZ
  2. PAWEŁ STASIAK I DARIA STASIAK
  3. TOMASZ KOZŁOWICZ I RENATA STANKIEWICZ
  4. BARTOSZ ŻUKOWSKI I POLA ŻUKOWSKA
  5. KRZYSZTOF IGNACZAK I IWONA IGNACZAK
  6. LESZEK WISNIEWSKI I BOŻENA SZCZEPAŃSKA

Gwiazdy będą oceniane przez następujących Jurorów:

JURY VIP DEGUSTACYJNE

  1. ZBIGNIEW KLOC- WŁAŚCICIEL HOTELU BLUE DIAMOND HOTEL ACTIVE SPA****
  2. SŁAWOMIR BARCZAK- DYREKTOR HOTELU BLUE DIAMOND HOTEL ACTIVE SPA****
  3. LESŁAW KUŹNIAR – WÓJT GMINY TRZEBOWNISKO
  4. WOJCIECH CHOJNICKI – PREZES ZARZĄDU MARKI WINTERHALTER
  5. KAROLINA DMOCHOWSKA – EXPERT DS. MARKI BARILLA
  6. MAŁGORZATA PIOTROWSKA – DYREKTOR MARKETINGU MARKI GASTRO

MAGIC SERVIS

  1. KRZYSZTOF REMISZEWSKI- DYREKTOR DS.FOOD SERVICE MARKI SOKOŁÓW SA

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE

  1. ANDRZEJ ŁAWNICZAK
  2. MICHAŁ MARKOWICZ
  3. DARIUSZ RATUSZNIAK

SUPERVISOR

  1. JACEK KEMPA

Serdecznie zapraszam 10 marca do Hotelu Blue Diamond Active SPA**** w Trzebownisku, a ekipom, które nie zakwalifikowały się do konkursu, dziękuję za chęć uczestnictwa i zapraszam do rywalizacji konkursowej za rok.

Giancarlo Russo

Załącznik

Ramowy program Konkursu ARTE CULINARIA ITALIANA

</p

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content