Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święta Baraniny Ustroń 11 sierpnia 2018

Szanowni Państwo,

Patronat honorowy nad Świętem i Konkursem objęli: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Starosta cieszyński oraz Burmistrz Miasta Ustroń.

XIII Edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny odbędzie się 11 sierpnia 2018r. w studio kulinarnym RM GASTRO w Ustroniu przy ul. Sportowej 15a., natomiast część folklorystyczna Święta Baraniny odbędzie się na rynku głównym w Ustroniu.

W bieżącym roku konkurs nominowany jest do Finału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się 2/3 październik 2018 w Poznaniu.

Organizatorzy konkursu:

Leszek Makulski tel. 601 088 262, email: gastronomia@wp.pl ;
Jan Sztefek tel. 606 317 880, email: sztefek@ustron.pl, zwany Wielkim zbójnikiem Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim.

  1. Regulamin

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content