Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zaproszenie do konkursu „Gęsina nie tylko na św. Marcina‘’

Pabianice  – Fabryka Wełny Hotel & SPA  

Serdecznie zapraszamy do udziału  w  II edycji Konkursu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina‘’, który odbędzie się 19 sierpnia 2017 roku w Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach.

Pomysłodawcą  i organizatorem  konkursu jest Wiesław Bober oraz Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach ul. Zamkowa 2.

Patronat merytoryczny objął Klub Szefów Kuchni.

Zapraszamy kucharzy profesjonalistów z całej Polski.

W konkursie będą uczestniczyć ekipy 2-osobowe mające do dyspozycji 4 stanowiska kuchenne.

Każda ekipa będzie miała do przygotowania 9 porcji dania. Jedna porcja trafia na stół ekspozycyjny, a pozostałe do jury degustacyjnego i technicznego.

Celem konkursu jest promocja kucharzy, pokazanie ich umiejętności i  wysokiej wiedzy zawodowej oraz promocja produktu – gęsiny.

Odprawa uczestników konkursu z jury odbędzie się 18 sierpnia o godz. 19.00

Sala D, I piętro.

Sobota – Rozpoczęcie konkursu kulinarnego – godz. 10.00 – restauracja Przędzalnia.

I tura – godz. 10.00-11.40

II tura – godz. 11.40-13.20

III tura – godz. 13.20-15.00

Wyniki prac oceniać będzie jury profesjonalne, składające się z 8 ekspertów gastronomicznych pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.

Przewidywane nagrody: I , II , III miejsce:

– Statuetka

– Puchar

– Dyplom

– nagrody od sponsorów

– nagroda niespodzianka

Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu nastąpi podczas uroczystej gali

19 sierpnia 2017 r. godz. 20.00 / I piętro

Ekipy będą miały do dyspozycji stanowiska wyposażone w profesjonalny sprzęt kuchenny przez sponsora Gastro Magic Service Wypożyczalnia Gastronomiczna: zlewozmywak wraz ze stołem odstawczym, stół roboczy, płyty indukcyjne, piec konwekcyjno-parowy oraz stanowisko techniczno-sprzętowe: cyrkulator sous-vide z wanną, pakowarka próżniowa, stół grzewczy z nadstawką grzewczą.

Patronat merytoryczny nad konkursem objęli:

Klub Szefów Kuchni, Euro Toques, Doceń Polskie.

 

Załączniki:

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron