Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zaproszenie do konkursu „Gęsina nie tylko na św. Marcina‘’

Pabianice  – Fabryka Wełny Hotel & SPA  

Serdecznie zapraszamy do udziału  w  II edycji Konkursu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina‘’, który odbędzie się 19 sierpnia 2017 roku w Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach.

Pomysłodawcą  i organizatorem  konkursu jest Wiesław Bober oraz Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach ul. Zamkowa 2.

Patronat merytoryczny objął Klub Szefów Kuchni.

Zapraszamy kucharzy profesjonalistów z całej Polski.

W konkursie będą uczestniczyć ekipy 2-osobowe mające do dyspozycji 4 stanowiska kuchenne.

Każda ekipa będzie miała do przygotowania 9 porcji dania. Jedna porcja trafia na stół ekspozycyjny, a pozostałe do jury degustacyjnego i technicznego.

Celem konkursu jest promocja kucharzy, pokazanie ich umiejętności i  wysokiej wiedzy zawodowej oraz promocja produktu – gęsiny.

Odprawa uczestników konkursu z jury odbędzie się 18 sierpnia o godz. 19.00

Sala D, I piętro.

Sobota – Rozpoczęcie konkursu kulinarnego – godz. 10.00 – restauracja Przędzalnia.

I tura – godz. 10.00-11.40

II tura – godz. 11.40-13.20

III tura – godz. 13.20-15.00

Wyniki prac oceniać będzie jury profesjonalne, składające się z 8 ekspertów gastronomicznych pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.

Przewidywane nagrody: I , II , III miejsce:

– Statuetka

– Puchar

– Dyplom

– nagrody od sponsorów

– nagroda niespodzianka

Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu nastąpi podczas uroczystej gali

19 sierpnia 2017 r. godz. 20.00 / I piętro

Ekipy będą miały do dyspozycji stanowiska wyposażone w profesjonalny sprzęt kuchenny przez sponsora Gastro Magic Service Wypożyczalnia Gastronomiczna: zlewozmywak wraz ze stołem odstawczym, stół roboczy, płyty indukcyjne, piec konwekcyjno-parowy oraz stanowisko techniczno-sprzętowe: cyrkulator sous-vide z wanną, pakowarka próżniowa, stół grzewczy z nadstawką grzewczą.

Patronat merytoryczny nad konkursem objęli:

Klub Szefów Kuchni, Euro Toques, Doceń Polskie.

 

Załączniki:

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant, New Rules

23 kwietnia 2024 Miejsce: Novotel Centrum Warszawa Tego dnia w gronie ponad 600 liderów  czołowych restauratorów i ich pracowników – skonstruujemy prototyp innowacyjnej restauracji 2024;

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron