Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zaproszenie na Big Greek Week

31 stycznia odbędzie się druga edycja najsłynniejszej greckiej imprezy w Warszawie. Big Greek Week to showroom win, możliwość spotkania z greckimi winiarzami oraz uczestnictwa w seminarium „The Wine Side of Crete” prowadzonego przez Apostolosa Alexakisa, wiceprezydenta Wines of Crete.

Podczas wydarzenia pojawią się m.in. przedstawiciele następujących winnic: Ktima Kir-Yianni, Domaine Sigalas, Alexakis Winery, Ktima Toplou, Ktima Malamatina, Ktima Biblia Chora, Domaine Costa Lazaridi, Ktima Gerovassiliou, Alpha Estate, Domaine Skouras, Ktima Kechris, Mega Spileo/Cavino, Oenops Wines, Idaia Wines, Samartzis Winery, Jima Winery, Ktima Pavlidis, Nikolou WInery, Agrunion of Heraklion, Hatzimichalis Winery & Gaia Wines/Wina Grecji, Douloufakis Winery & Sclavos Wines/Vininova. Łącznie będzie ponad 160 win do spróbowania.

Organizatorem Big Greek Week jest Slow Guide/Collegium Vini.

Praktyczne informacje

Gdzie: Sklep Vitkac (5 piętro), ul. Bracka 9, Warszawa

Kiedy: 31 stycznia 2024, godz. 11.30 – 19.00

Wstęp wolny, wymagana rejestracja.

Część przeznaczona dla branży i mediów odbędzie się w godzinach 11.30-15.30, natomiast dla miłośników wina w g. 15.30-19.00

Szczegóły: https://collegiumvini.pl/big-greek-week-2024/

Serdecznie zapraszamy w imieniu organizatorów!

Strona wydarzenia na FB:

FB wydarzenie: https://www.facebook.com/events/6849580401817272/

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron