Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Znamy jurorów konkursu „Czas na rybę!”

Jeszcze tylko do 15 września można nadsyłać zgłoszenia do V edycji konkursu kulinarnego „Czas na rybę!” dla uczniów szkół gastronomicznych i profesjonalnych kucharzy. Odbędzie się on w dniach 1 i 2 października na Zamku Książęcym w Niemodlinie (woj. opolskie). Jest o co walczyć, bo oprócz atrakcyjnych nagród finansowych i rzeczowych, tegoroczna edycja jest nominowana do Kulinarnego Pucharu Polski 2023. 

Głównym tematem konkursu „Czas na rybę!” jest tradycyjnie karp, a dodatkowo uczestnicy tegorocznej rywalizacji muszą wykorzystać w swojej potrawie suszone owoce. Wszystkie szczegóły, regulaminy i formularze zgłoszeniowe znajdują się na stronie: http://swietokarpia.pl/cnr

Jurorami konkursu dla szefów kuchni będą doświadczeni sędziowie, przedstawiciele czołowych, polskich organizacji gastronomicznych: Iwona Niemczewska, Jean Bos, Wojciech Harapkiewicz, Kurt Scheller, Tomasz Smoczyk, Marcin Soból, Krzysztof Szulborski, Jarek Uściński i Jarek Walczyk.

Rywalizację uczniów szkół gastronomicznych ocenią natomiast doświadczeni kucharze ze Stowarzyszenia Euro Toques Polska: Lucyna Haluch, Maria Magdalena Politowicz, Tadeusz Czapla, Krzysztof Malinowski, Marek Namysłowski, Artur Piotrowski, Michał Proć i Marcin Soból prezes Euro Toques Polska.

Dla zwycięskiego duetu uczniów przewidziana jest nagroda rzeczowa o wartości do 1800 złotych (po 900 złotych dla uczestnika). Dodatkowo sponsor – Unox Polska – ufundował warsztaty kulinarne z wykorzystaniem pieców tej firmy.

Na szefów kuchni czeka natomiast do podziału 10.000 złotych oraz ufundowana przez Unox Polska wycieczka do Włoch, do znajdującej się w Padwie centrali producenta pieców.

Organizatorami konkursu są: Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna”, szef kuchni Kamil Klekowski, Zamek Książęcy w Niemodlinie. Patronem merytorycznym konkursu jest Euro Toques Polska. W tym roku, w organizację przedsięwzięcia włączyła się również Organizacja Producentów Polski Karp S.A.

Kontakt z Organizatorami:

Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna” – tel. 535 380 010

Edukacja od Kuchni – Kamil Klekowski – tel. 790 247 247

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Kawy

Międzynarodowy Dzień Kawy przypada 29 września. Choć Polacy nie należą do światowej czołówki w spożywaniu tego napoju, to Polska z 13 bilionami wypijanych filiżanek kawy

Zawody SkillsPoland już w listopadzie!

Już 23 listopada 2022 roku w Amber Expo w Gdańsku odbędzie się 2 edycja największych zawodów branżowych w Polsce. Do rywalizacji staną zawodnicy, którzy walczyć będą

Jesienna oferta Panorama Sky Bar

Panorama Sky Bar w warszawskim hotelu Marriott jest od 33 lat miejscem odwiedzanym przez Gości z całego świata, ale też bardzo lubianym przez Warszawiaków. Słynie

Smaki Dolnego Śląska

10 września 2022 r. w Folwarku Wrzosówka w Kłopotnicy odbyła się kolacja z udziałem duńskiego szefa kuchni Rene Mammena. Było to kolejne spotkanie w ramach

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron