Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

22. Międzynarodowe Targi HORECA w nowoczesnym EXPO Kraków 5-7 listopada 2014 r.

Przed nami najważniejsze jesienne spotkanie branży HORECA w Polsce. Po raz pierwszy w nowoczesnych przestrzeniach EXPO Kraków odbędą się cztery, znakomicie uzupełniające się wydarzenia dedykowane hotelarstwu

i gastronomii. To niespotykane w naszym kraju połączenie to
22. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®,
13. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD®,
8. Targi Wyposażenia i Usług SPA & WELLNESS® oraz 12. Międzynarodowe Targi Wina ENOEXPO®.

 

Światowy poziom wystawy
W trakcie trzydniowych Targów (5-7 listopada) ofertę zaprezentuje 330 wystawców
z całego świata. Zwiedzający będą mogli poznać receptę na idealny obiekt noclegowy
i gastronomiczny. Sprawdzić branżowe nowości, spróbować najlepszych produktów regionalnych i wina, aromatycznej kawy i herbaty. Impreza o bogatej tradycji odbędzie się po raz pierwszy w nowoczesnym Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków przy ulicy Galicyjskiej 9, którego właścicielem i operatorem są Targi w Krakowie Sp. z o.o.

Dysponujemy jednym z najnowocześniejszych w Polsce i największym na południu kraju ośrodkiem wystawienniczym, który zapewni uczestnikom Targów doskonały komfort spotkań biznesowych. Znacznie podniesie rangę organizowanych przez nas wydarzeń i z pewnością przyczyni się do rozwoju Targów HORECA® oraz wydarzeń im towarzyszących – zapowiada Grażyna Grabowska, prezes Targów w Krakowie.
W Centrum wystawienniczym o powierzchni 13 tys. m2 mieszczą się: dwie hale
o powierzchni 5 tys. m2 i 4 tys. m2, zespół klimatyzowanych, modułowych sal seminaryjnych
o różnych wielkościach, pokoje spotkań oraz restauracja i przestronne lobby.

 

Krakowski Bieg Kelnerów 2014
Nowa lokalizacja Targów to nie koniec niespodzianek, jakie przygotowali dla zwiedzających
i wystawców organizatorzy. Tegoroczna edycja zostanie uzupełniona o ofertę z zakresu SPA & WELLNESS. W tym sektorze zobaczymy nowości z zakresu medycyny estetycznej, kosmetyki, urządzenia kosmetyczne, innowacyjne terapie i technologie niezbędne w nowoczesnym hotelu i SPA.
Ponadto w programie towarzyszącym Targom znalazły się m.in. dodatkowe warsztaty kulinarne, pokazy baristów i barmanów, liczne szkolenia dla właścicieli obiektów i managerów obiektów noclegowych, ośrodków SPA&Wellness oraz spotkania z mistrzami kuchni i gwiazdami światowego winiarstwa. Tytuł „Człowieka roku magazynu Czas Wina” odbierze Victor Schoenfeld. Ponadto pierwszego dnia Targów – 5 listopada odbędzie się IV edycja Krakowskiego Biegu Kelnerów. W trakcie tego niezwykłego wydarzenia poznamy Super Kelnera 2014 r.

Krakowskie Targi HORECA to idealne miejsce by poznać nowoczesne technologie. Jestem tu co roku, by wiedzieć co nowego w branży oraz, by odkryć nowe smaki kawy, herbaty, wina czy produktów spożywczych. Słowa jednego ze zwiedzających – Pawła Wójcika z hotelu Villa Aromat z Włoszczowy idealnie oddają charakter wydarzenia organizowanego przez Targi w Krakowie. Każdy zatem znajdzie coś interesującego dla siebie.
Ponadto pierwszego dnia Targów, w sali seminaryjnej Wiedeń, będzie można spotkać się z 15 producentami i dystrybutorami win – laureatami Konkursu Winiarskiego o Medal ENOEXPO® – i skosztować nagrodzonych trunków.

 

Spotkania biznesowe i wiedza
Targi są doskonałą okazją do tego, by skorzystać z wiedzy i doświadczenia branżowych ekspertów. Uczestnicy tegorocznej edycji wydarzenia dowiedzą się m. in. o 12 typach klientów w branży HoReCa, współczesnych standardach jakości w ośrodkach SPA, najnowszych trendach w marketingu, zagadnieniach związanych z zarządzeniem personelem oraz będą mogli poznać alternatywne metody parzenia kawy Organizowane Targi adresowane są tradycyjnie do właścicieli i kadry zarządzającej: hoteli, pensjonatów, ośrodków wypoczynkowych, SPA&Wellness, sanatoriów, restauracji, kawiarni, cukierni, pubów, barów, placówek zbiorowego żywienia, szefów kuchni, kucharzy, cukierników, barmanów, baristów, kelnerów, inwestorów, projektantów, architektów, firm reklamowych, szkoleniowych, doradczych, sklepów specjalistycznych, winiarskich klubów degustacyjnych, sieci dystrybucyjnych i handlowych, producentów, importerów i dystrybutorów wina.

 

Godziny otwarcia targów dla zwiedzających:
05.11.2014 (środa) – 10.00 – 17.00
06.11.2014 (czwartek) – 10.00 – 17.00
07.11.2014 (piątek) – 10.00 – 16.00

Kontakt: Paweł Cyz, rzecznik prasowy Targów w Krakowie – kom. 660 430 577

 

Organizacja i tereny targowe:
Targi w Krakowie Sp. z o.o.
MCTK EXPO Kraków
31-586 Kraków, ul. Galicyjska 9
tel. (+4812) 651 90 30, 651 90 47
www.targi.krakow.pl
www.horeca.krakow.pl
www.expo.krakow.pl

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron