Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Junior Waiter 2015

Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika jest organizatorem  Mistrzostw Polski Kelnerów „Junior Waiter 2015”, które odbędą się już po raz ósmy  i promotorem obchodów „Światowego Dnia Kelnera” – 25 marca.

Konkurs odbędzie się w Puławach, 25 marca 2015r.

Mistrzostw Polski Kelnerów to wyjątkowy konkurs, jedyny taki w Polsce, skierowany do młodzieży i nauczycieli szkół, o profilu gastronomicznym, kelnerskim i hotelarskim.

Celem Konkursu jest doskonalenie umiejętności, pomysłowości i kreatywności uczniów,  podnoszenie poziomu kształcenia, a także nawiązywania współpracy między szkołami.

W finale bierze udział osiem zespołów, reprezentujących szkoły z całej Polski, wybranych w drodze wstępnych eliminacji.

Przygotowania do Mistrzostw wymagają wiele pracy, zarówno uczestników, jak i grona

pedagogicznego, które udziela cennych wskazówek i zachęca młodzież do pracy nad sobą.

Chcemy podkreślić, że z roku na rok, poziom Konkursu jest coraz wyższy, młodzież z

wielkim zaangażowaniem „szlifuje” swoje umiejętności, aby jak najlepiej pokazać się w

finale.

Konkurs daje szanse młodym ludziom na odkrywanie pasji w zawodzie i rozwijaniu talentu.

Wierzymy, że praca, jaką wkłada Akademia Kelnerska w rozwój  i edukację młodych ludzi,

stanowi niewątpliwie wartościową pod względem edukacyjnym i wychowawczym lekcję,

która zaowocuje w przyszłości.

Grzegorz Górnik, pomysłodawca i koordynator Konkursu zaprasza do uczestnictwa i zmierzenia się z niełatwym sprawdzianem. Do 15 stycznia 2015r. czekamy na ciekawe prezentacje, udział w Mistrzostwach jest bezpłatny.

Zapraszamy 25 marca 2015 roku na świetną zabawę do Puław!

 

 

plakat-2015

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant, New Rules

23 kwietnia 2024 Miejsce: Novotel Centrum Warszawa Tego dnia w gronie ponad 600 liderów  czołowych restauratorów i ich pracowników – skonstruujemy prototyp innowacyjnej restauracji 2024;

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron