Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Junior Waiter 2015

Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika jest organizatorem  Mistrzostw Polski Kelnerów „Junior Waiter 2015”, które odbędą się już po raz ósmy  i promotorem obchodów „Światowego Dnia Kelnera” – 25 marca.

Konkurs odbędzie się w Puławach, 25 marca 2015r.

Mistrzostw Polski Kelnerów to wyjątkowy konkurs, jedyny taki w Polsce, skierowany do młodzieży i nauczycieli szkół, o profilu gastronomicznym, kelnerskim i hotelarskim.

Celem Konkursu jest doskonalenie umiejętności, pomysłowości i kreatywności uczniów,  podnoszenie poziomu kształcenia, a także nawiązywania współpracy między szkołami.

W finale bierze udział osiem zespołów, reprezentujących szkoły z całej Polski, wybranych w drodze wstępnych eliminacji.

Przygotowania do Mistrzostw wymagają wiele pracy, zarówno uczestników, jak i grona

pedagogicznego, które udziela cennych wskazówek i zachęca młodzież do pracy nad sobą.

Chcemy podkreślić, że z roku na rok, poziom Konkursu jest coraz wyższy, młodzież z

wielkim zaangażowaniem „szlifuje” swoje umiejętności, aby jak najlepiej pokazać się w

finale.

Konkurs daje szanse młodym ludziom na odkrywanie pasji w zawodzie i rozwijaniu talentu.

Wierzymy, że praca, jaką wkłada Akademia Kelnerska w rozwój  i edukację młodych ludzi,

stanowi niewątpliwie wartościową pod względem edukacyjnym i wychowawczym lekcję,

która zaowocuje w przyszłości.

Grzegorz Górnik, pomysłodawca i koordynator Konkursu zaprasza do uczestnictwa i zmierzenia się z niełatwym sprawdzianem. Do 15 stycznia 2015r. czekamy na ciekawe prezentacje, udział w Mistrzostwach jest bezpłatny.

Zapraszamy 25 marca 2015 roku na świetną zabawę do Puław!

 

 

plakat-2015

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron