Konkurs na najlepszą potrawę z karpia opolskiego z dodatkowym obowiązkowym produktem – masłem Mleczne Ogrody oraz makronem Śląski Bifej, odbędzie się w pierwszy weekend października na Zamku w Niemodlinie.
Przypominamy, że organizatorzy na zgłoszenia Szefów Kuchni czekają do 12 września 2021 roku, natomiast uczniów szkół gastronomicznych do 15 września. Zapraszamy!
Wiadomo już, że w jury konkursu dla Szefów Kuchni zasiądą: Iwona Niemczewska, Wojciech Harapkiewicz, Jarosław Uściński, Tomasz Smoczyk, Marcin Soból, Krzysztof Szulborski, Krzysztof Malinowski, Krzysztof Gawlik, Jean Bos i Jarosław Walczyk.
Więcej informacji na stronie konkursu: swietokarpia.pl/cnr
Kontakt z Organizatorami:
Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna” – tel. 535 380 010
Edukacja od Kuchni – Kamil Klekowski – tel. 790 247 247.
„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.