Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

10 najlepszych Restauratorów – Kreatorów

26 października 2021 roku na scenie konferencji MADE FOR Restaurant w Krakowie stanęło 10 najbardziej twórczych, cenionych i walecznych Restauratorów – Kreatorów. Z nich 16.11 zostanie wybrany zwycięzca, który otrzyma stypendium biznesowe. Głosowanie trwa tylko do 5 listopada.

Organizatorzy konferencji chcą nagrodzić ludzi kreatywnych, myślących o swoich biznesach niestandardowo, ale przede wszystkim odnoszących sukces finansowy i organizacyjny. – Dla nich restauracja to nie tylko jedzenie, ale też miejsce z duszą, serwujące doświadczenie w określonym wnętrzu przez określonych ludzi, w sposób jednoznacznie zdefiniowany przez tożsamość, osobowość i wrażliwość Restauratora – Kreatora. To twórca miejsca spotkań, do którego przyciąga swoich gości, najczęściej ambasadorów konceptu – podkreśla Agnieszka Małkiewicz, zarządzająca projektem z ramienia firmy FOR Solutions.  

Wśród TOP 10 Restauratorów, wybranych w intensywnych dyskusjach pomiędzy członkami JURY a organizatorami konferencji, na scenie MADE FOR Restaurant o swoich doświadczeniach opowiedzieli:

  • Ewa Malika Szyc-Juchnowicz z restauracji Malika i Machina Eats&Beats w Trójmieście;
  • Daniel Pawełek – Ferment Group, m.in. restauracje Le Braci, Koneser Grill, Kieliszki na Próżnej i Rozbrat 20 w Warszawie;
  • Marek Stachowicz z restauracji Scoria w Bydgoszczy;
  • Mariusz Zawadzki z restauracji Mondo, Vinegre, TAPAS, Officyna w Trójmieście;
  • Paweł Zyner, min. z restauracji Anatewka w Łodzi;
  • Sebastian Bigaj z restauracji Folga w Krakowie;
  • Tadeusz Müller – twórca konceptów gastronomicznych, m.in. ORZO people-music-nature;
  • Mikołaj i Magda Bator z restauracji Zakwasownia organic food & cafe w Warszawie
  • Ewa Voelkel-Krokowicz z Concordia Taste w Poznaniu.

Restauratorzy przedstawili osobiste opowieści, dotyczące wyzwań i kreatywnych działań w ich biznesach na przestrzeni ostatnich miesięcy i lat. Wśród nich jest TOP Kreator 2021, który otrzyma stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant – Creators. Nazwisko zwycięzcy poznamy 16 listopada w mediach społecznościowych FOR Solutions – organizatora wydarzenia.

W jury przyznającym nagrodę zasiadają m.in.: dziennikarz i krytyk kulinarny Maciej Nowak, dziennikarka kulinarna Małgorzata Minta, Igor Grzeszczuk z FOOD&FIRNDS, Daria Pawlewska z magazynu KUKBUK, Krzysztof Głuchowski, dyrektor Teatru im. Juliusza Słowackiego w Krakowie, Edyta Brykała z Level +, Ewa Rzeszowska z EIT Food, Marta Glinka z Restaurantica.pl i Warsaw Foodie, Bartosz Wilczyński – Promotor Kulinarny i Radio Kulinarne, Jolanta Jurkowlaniec z Dinette – zwyciężczyni poprzedniej edycji konkursu o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant – FIGHTER 2021, TOP Restauratorzy: Malka Kafka z Tel Aviv Urban Food i Umamitu, Katarzyna Młynarczyk z Handelka i Rebread oraz Maciej Raczyński z restauracji Serwus; dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, Monika Pieczonka z CitiBanku, Marcin Dera z Transgourmet, Selgros Cash&Carry, Mariusz Piórkowski z MojStolik.pl, Maciej Wroński z Rational, Hanna Wencka z Aviko HoReCa Polska, Emilia Pożarowszczyk z SM Smolek i Skarbów Serowara, Adam Drozdowski z Partner Center Horeca, Katarzyna Noga z ZT Kruszwica oraz Michał Graca z firmy Winterhalter i Adrian Łukaszewicz z Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie, a także Agnieszka Małkiewicz – FOR Solutions. 

  • Bezpłatna rejestracja na stronie: TUTAJ!
  • Agenda konferencji dostępna na stronie: TUTAJ!
  • Więcej informacji o konferencji na stronie: TUTAJ!

Partnerzy wydarzenia

Partnerami Merytorycznymi są: Akademia Leona Koźmińskiego, Instytut Kulinarny Transgourmet, JRE – Jeunes Restaurateurs, EIT Food.

Parterami Strategicznymi są: Rational, Transgourmet i Selgros Cash&Carry, MojStolik.pl, Citi Handlowy.

Partnerami są: Miasto Kraków – Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej 2019, Aviko HoReCa Polska, Dilmah, FABBRI, SM Spomlek, Unilever Food Solutions, Winterhalter, ZT Kruszwica, Partner Center Horeca, Saquella Caffe i HORECA Service.

***

MIASTO PARTNERSKIE – Kraków – Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej 2019 miasto słynące z wyjątkowych konceptów restauracyjnych, w którym nowoczesna gastronomia wysokiej jakości jest jednym z najsilniejszych elementów promocji zagranicznej.

– Po raz kolejny konferencję wspiera miasto Kraków. Krakowską branżę gastronomiczną zapraszamy do wspólnego budowania silnej oferty produktowej, która pozwoli na wykorzystanie atutów Krakowa, w tym w wymiarze międzynarodowym oraz realizacji rozwiązań „szytych na miarę”, wzmacniających ofertę turystyczną Miasta – mówi Elżbieta Kantor, Dyrektor Wydziału ds. Turystyki Urzędu Miasta Krakowa.

***

Organizatorem wydarzenia jest FOR Solutions: https://forsolutions.pl/

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron