Podsumowanie obecności Transgourmet i Selgros na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów
Niemal 2000 Szefów Kuchni, Restauratorów oraz przedstawicieli branży gastronomicznej i ponad 70 wystawców wzięło udział w Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów, który odbył się 12 października w Warszawie. Wielkim zainteresowaniem odwiedzających stoisko Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa cieszyła się oferta produktów marki Topseller i Topseller XXL, odpowiadająca na potrzeby branży w czasach inflacji.
Produkty Topseller i Topseller XXL dedykowane są dla Klientów, dla których dobra oferta cenowa ma największe znaczenie. Dostępne są w opakowaniach standardowych i XXL, aby dać możliwość dopasowania gramatury do indywidualnych potrzeb. To korzystna cenowo i wydajna opcja dla niemal każdego lokalu gastronomicznego. Poza możliwością rozmowy z Doradcami Klienta i Ekspertami, na stoisku Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa można było spróbować dań przygotowanych przez Kucharzy z Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
– Cała branża HoReCa spotyka się w jednym miejscu – kucharze, właściciele lokali gastronomicznych i dostawcy. Wszystko po to, aby dzielić się wiedzą, a także porozmawiać o oczekiwaniach i potrzebach. Oferowane przez nas produkty Topseller i Topseller XXL pozwalają na racjonalne zarządzanie biznesem w trudnych czasach dla branży. Atrakcyjna cena asortymentu tej marki umożliwia restauratorom lepsze planowanie menu, a tym samym zaoferowanie swoim gościom niższych cen i potencjalnie zwiększenia popytu – mówi Bartosz Peter, Ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet i Kapitan Narodowej Reprezentacji Polskich Kucharzy.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów to jedno z największych spotkań edukacyjnych branży HoReCa w Polsce. Kolejna edycja odbędzie się w przyszłym roku w Warszawie.