Nowy numer „PG” 1/2025
Zmiany w prawie w 2025 roku – Adrianna Lotolc 2
Trendy w branży żywności i napojów 4
Lokalnie i tradycyjnie 6
BCU. Gastronomia przyszłości – tradycja i innowacja na talerzu 7
Gastronomia: Co przyniósł 2024 rok i czego spodziewać się w 2025? 8
Jak połączyć ogień z wodą, czyli co czeka szefów kuchni w 2025 roku – Michał Wawro 10
Rola światła w sali konsumpcyjnej restauracji – jak odpowiednie oświetlenie wpływa na gości i sprzedaż – Agnieszka Wijas 11
Gwiazdka Michelin w Warszawie. Rozmowa z Bartoszem Szymczakiem, szefem kuchni Rozbrat 20 12
Winterhalter. Połysk ma znaczenie! Profesjonalne zmywarki do szkła dla gastronomii 17
Witryna internetowa hotelu jako jeden z kanałów sprzedaży – Arletta Kowalik 18
Made For Restaurant. Restauracja romantyczna, czy przejęta przez maszynę? 20
Targi HORECA i ENOEXPO 2024 – tu biznes nabrał smaku! 22
Sigep. Inspiracje dla gastronomii 24
Podroby i ich wykorzystanie do przygotowania potraw – Ewa Czarniecka-Skubina 28
Wino, orzechy i tajarin (korespondencja z Włoch) – Anna Wytrykus 32
Znamy laureatów XIII edycji konkursu dla szkół gastronomicznych 34
Wino i potrawy – Jacek Paprocki 35
Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku? 38