Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi EuroGastro 2011

Największe wydarzenie branży HoReCa w Polsce, targi EuroGastro 2011, odbędą się w dniach 23-25 marca w centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.  

Na zwiedzających EuroGastro 2011 czekają  liczne konkursy i pokazy kulinarne. Przez trzy dni targów odbywać się będą rozgrywki w ramach jubileuszowej, dziesiątej  edycji Mistrzostw Polski Baristów,  V Polskich Mistrzostw Latte Art czy III Polskich Mistrzostw Coffee in Good Spirits. Ponadto, na pierwszy dzień targów zaplanowano VI Festiwal Kuchni Greckiej, w ramach którego odbędzie się konkurs kulinarny i III Polski Festiwal Carvingu. W programie znajduje się również seminarium poświęcone zasadom prawidłowego żywienia oraz spotkanie „Dobry barista – sposób na zwiększenie zysków Twojej kawiarni”. Drugiego dnia do walki o miano „Kulinarny Talent 2011” w autorskim konkursie Roberta Sowy staną adepci sztuki kulinarnej. Natomiast ostatniego dnia , oprócz pokazów i warsztatów w ramach „Roku Polski w BBQ”, z okazji pierwszego oficjalnego dnia kelnera w Polsce odbędą się Mistrzostwa Polski Kelnerów – Junior Waiter 2011.

Jak wziąć udział w Targach EuroGastro?

By wziąć udział w EuroGastro należy zapisać się na targi za pośrednictwem rejestracji na www.eurogastro.com.pl/rejestracja lub na miejscu w godzinach otwarcia imprezy. Rejestrując się on-line, zwiedzający będą mogli zakupić bilet uprawniający do wstępu na targi z 50% rabatem.

Honorowy patronat nad jubileuszową XV edycją EuroGastro objął Minister Gospodarki, Waldemar Pawlak. Więcej informacji na www.eurogastro.com.pl

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron