Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Europejskie Drużynowe Mistrzostwa Kawowe.

W dniach 9-12 marca w Rosji (St. Petersburg) podczas targów gastronomicznych ExpoHoReCa odbyły się Europejskie Drużynowe Mistrzostwa Kawowe (ETCC). Wzięło w nich udział siedem drużyn. Polskę reprezentowali: Łukasz Jura, Marcin Michalik, Iza Popiołek i Czarek Sakowski. Udział polskiej reprezentacji sponsorowała firma De Longhi. Zawodnicy musieli wykazać się widzą i umiejętnościami z zakresu: ogólnej wiedzy o kawie, rozpoznawania jej defektów, oceny sensorycznej, tworzenia mieszanek kaw, palenia i zaparzania kawy różnymi metodami. Ciekawym wyzwaniem była również praca w rosyjskich kawiarniach. Więcej informacji: Konrad Oleksak, koordynator SCAE w Polsce, konradbarista@gmail.com

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant, New Rules

23 kwietnia 2024 Miejsce: Novotel Centrum Warszawa Tego dnia w gronie ponad 600 liderów  czołowych restauratorów i ich pracowników – skonstruujemy prototyp innowacyjnej restauracji 2024;

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron