Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Europejskie Drużynowe Mistrzostwa Kawowe.

W dniach 9-12 marca w Rosji (St. Petersburg) podczas targów gastronomicznych ExpoHoReCa odbyły się Europejskie Drużynowe Mistrzostwa Kawowe (ETCC). Wzięło w nich udział siedem drużyn. Polskę reprezentowali: Łukasz Jura, Marcin Michalik, Iza Popiołek i Czarek Sakowski. Udział polskiej reprezentacji sponsorowała firma De Longhi. Zawodnicy musieli wykazać się widzą i umiejętnościami z zakresu: ogólnej wiedzy o kawie, rozpoznawania jej defektów, oceny sensorycznej, tworzenia mieszanek kaw, palenia i zaparzania kawy różnymi metodami. Ciekawym wyzwaniem była również praca w rosyjskich kawiarniach. Więcej informacji: Konrad Oleksak, koordynator SCAE w Polsce, konradbarista@gmail.com

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content