Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi EuroGastro 2011

Największe wydarzenie branży HoReCa w Polsce, targi EuroGastro 2011, odbędą się w dniach 23-25 marca w centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.  

Na zwiedzających EuroGastro 2011 czekają  liczne konkursy i pokazy kulinarne. Przez trzy dni targów odbywać się będą rozgrywki w ramach jubileuszowej, dziesiątej  edycji Mistrzostw Polski Baristów,  V Polskich Mistrzostw Latte Art czy III Polskich Mistrzostw Coffee in Good Spirits. Ponadto, na pierwszy dzień targów zaplanowano VI Festiwal Kuchni Greckiej, w ramach którego odbędzie się konkurs kulinarny i III Polski Festiwal Carvingu. W programie znajduje się również seminarium poświęcone zasadom prawidłowego żywienia oraz spotkanie „Dobry barista – sposób na zwiększenie zysków Twojej kawiarni”. Drugiego dnia do walki o miano „Kulinarny Talent 2011” w autorskim konkursie Roberta Sowy staną adepci sztuki kulinarnej. Natomiast ostatniego dnia , oprócz pokazów i warsztatów w ramach „Roku Polski w BBQ”, z okazji pierwszego oficjalnego dnia kelnera w Polsce odbędą się Mistrzostwa Polski Kelnerów – Junior Waiter 2011.

Jak wziąć udział w Targach EuroGastro?

By wziąć udział w EuroGastro należy zapisać się na targi za pośrednictwem rejestracji na www.eurogastro.com.pl/rejestracja lub na miejscu w godzinach otwarcia imprezy. Rejestrując się on-line, zwiedzający będą mogli zakupić bilet uprawniający do wstępu na targi z 50% rabatem.

Honorowy patronat nad jubileuszową XV edycją EuroGastro objął Minister Gospodarki, Waldemar Pawlak. Więcej informacji na www.eurogastro.com.pl

Aktualności

Nowoczesne oblicze niemieckiego winiarstwa

3 kwietnia 2025 roku w warszawskiej Reducie Banku Polskiego odbyła się kolejna edycja wydarzenia Riesling, Pinot & Co., organizowanego przez Niemiecki Instytut Wina. Tegoroczne spotkanie

Rośnie rola własnych wypieków w gastronomii

Współczesna gastronomia przeżywa prawdziwy renesans świeżych, jeszcze ciepłych wypieków prosto z pieca, które stają się coraz ważniejszym elementem oferty restauracji, kawiarni czy nawet hoteli. Trend

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron