Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XI Mistrzostwa Polski Sommelierów

W dniach 4-5 listopada 2011 w Warszawie, odbędzie się XI ogólnopolska edycja Mistrzostw Polski Sommelierów. Organizatorem turnieju jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich, natomiast partnerem strategicznym zawodów firma Makro Cash & Carry Polska. Markami patronującymi turniejowi są Acqua Panna i S. Pellegrino – włoskie wody mineralne.

Podczas pierwszego dnia zawodów przeprowadzone zostaną sprawdziany teoretyczne i praktyczne oraz wytypowani trzej najlepsi kandydaci, którzy dnia drugiego wystąpią w Wielkim Finale.

XI turniej ogólnopolski będzie miał miejsce w MAKRO Centrum Rozwoju Firm w Warszawie.

Ogólnopolski turniej sommelierów jest stałym punktem w kalendarzu polskich imprez branżowych, a także eliminacją do zawodów międzynarodowych. Rodzimi finaliści uczestniczą w Mistrzostwach Europy i Świata, organizowanych przez Association de la Sommellerie Internationale – ASI, do którego należy polskie Stowarzyszenie. Celem organizowanych przez Stowarzyszenie zawodów jest prezentacja i ocena poziomu wiedzy oraz umiejętności profesjonalistów związanych z winem i gastronomią.

Dodatkowe Informacje:

Jolanta Cichoń

biuro@sommelierzy.pl

+48 516 034 517

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron