Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Frob buduje koalicję na rzecz rozwoju obrotu bezgotówkowego w Polsce

Fundacja Rozwoju Obrotu Bezgotówkowego rozpoczęła działalność w listopadzie 2011. Jest inicjatywą powołaną przez akceptantów, której celem jest przełamywanie barier rozwoju bezgotówkowego, w tym przede wszystkim obniżanie związanych z nim kosztów. Fundacja jest platformą otwartą, reprezentującą takie branże jak: handel (w tym branża paliwowa), turystyka, HoReCa, transport i inne usługi.
Inicjatywę wspierają między innymi największe organizacje sektora paliwowego, hotelarskiego i handlowego: Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego, Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji oraz Polska Izba Paliw Płynnych.
Fundacja działa w trzech głównych obszarach: informacyjno-edukacyjnym, legislacyjnym oraz analitycznym. Adresatami jej działań są: opinia publiczna, przedsiębiorcy handlowi (akceptanci) i ich organizacje, administracja rządowa, instytucje nadzoru finansowego, Sejm i Senat RP, organizacje konsumenckie oraz organizacje płatnicze, banki i agenci rozliczeniowi.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content