Udział w Kulinarnym Pucharze Polski to wyzwanie dla ambitnych. To szansa na sprawdzenie się w sytuacji stresowej, pod okiem międzynarodowego jury, pod presją czasu, w towarzystwie równie uzdolnionej konkurencji.
Zwycięzcy konkursów nominowanych podejmą wyzwanie już 24 września w Półfinale KPP podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii POLAGRA GASTRO. Tylko najlepsi zostaną wytypowani do wielkiego Finału, który odbędzie się dzień później.
Uczestnicy Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2013
Primerba Cup
– Sebastian Kornacki, Michał Trukawka
Restauracja Hotelu Westin, Warszawa
Kulinarny Rajd Mistrzów
– Mariola Monczak, Sebastian Zarzeczny
Restauracja Pod Papugami, Wrocław
II Ogólnopolski Festiwal Borów Tucholskich „Ale Pasztet”:
– Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski
Restauracja hotelu Best Western, Gorzów Wielkopolski
Festiwal Kuchni Greckiej
– Paweł Kubera, Wiesława Nowak
Restauracja hotelu Zieliński, Szczecinek
Festiwal Ryb Bałtyckich
– Bartosz Kamiński, Paweł Stawicki
Restauracja hotelu Hilton, Gdańsk
l’Art de la cuisine Martell
– Łukasz Kawaller, Paulina Sawicka
Restauracja hotelu Anders, Stare Jabłonki
Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne
– Jakub Walczak, Tomasz Zdrenka
Platinium Palace, Poznań
Trendy Chef of Poland
– Michał Kuduk, Dariusz Kuduk
Restauracja hotelu Grand Sal, Wieliczka
Unifreeze Culinary Cup
– Daniel Olas, Karolina Wiśniewska
Restauracja Pro-Vita, Kołobrzeg
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś
– Jakub Bondziul, Rafał Grzegorzek
Restauracja Amber Room, Warszawa
Festiwal Kuchni Zbójnickiej
– Albert Kempys, Dawid Konior
Restauracja na Brzegu, Szczyrk
Dorszowe Żniwa
– Łukasz Cegłowski, Zbigniew Pyc
Restauracja hotelu Villa Baltica, Sopot
Turniej Kucharzy Festiwalu Smaku w Grucznie
– Adam Dmyterko, Krzysztof Byłyj
Restauracja Pergola, Kołobrzeg
KPP 2012
– Marek Rybacki, Zbigniew Łęgowski
Restauracja Hotelu Sulbin, Garwolin
Dowiedz się więcej: