Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs kulinarny „Ale Pasztet“ już 16 listopada.

Rusza kolejna edycja Konkursu Kulinarnego dla kucharzy profesjonalistów „Ale pasztet“ nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski.
Odbywa się w ramach III Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich. Organizatorem Konkursu jest Fundacja Bory Dolnośląskie, Fundacja Pro Cultuare Bono, Zamek Kliczków, Dolnośląska Organizacja Turystyczna oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Celem Konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycji kulinarnej  Regionu. Konkurs ma zasięg ogólnopolski.
Uczestnicy Konkursu powinni wykazać się znajomością w przygotowaniu oryginalnych dań kuchni polskiej i Regionalnej w nowoczesnej aranżacji.
Konkurs odbędzie się w dniu 16 listopada 2013 roku na terenie Zamku Kliczków.
Nad prawidłowością przebiegu Konkursu czuwać będzie jury w składzie :

  • Przewodniczący jury
  • v-c przewodniczący jury
  • Sekretarz jury
  • Komisja techniczna
  • Profesjonalna Komisja degustacyjna
  • Komisja złożona ze smakoszy VIP

    ZASADY  UCZESTNICTWA

  1. W Konkursie bierze udział do 10 dwuosobowych zespołów Kucharzy wyłonionych w drodze eliminacji z nadesłanych zgłoszeń oraz 2 zespoły Kucharzy na podstawie Zielonej Karty przyznanej przez Organizatora.
  2. Uczestnikami Konkursu muszą być kucharze pracujący aktualnie w zawodzie, bez względu na wiek i zajmowane stanowisko.
  3. Uczestnikami Konkursu mogą być także kucharze spoza granic RP.
  4. Członkowie ekipy startujący w Konkursie mogą pracować w różnych zakład pracy.
  5. Zgłoszenie wraz ze zdjęciem potrawy należy przesyłać na druku zgłoszenia – załącznik nr 1
  6. Druk zgłoszeniowydostępny jest na stronach internetowych:


www.gastromaniak.dbv.pl
www.newsgastro.pl
www.borydolnoslaskie.org
www.gastrona.pl
www.papaja.pl
www.bory.org.pl

Wszystkie zgłoszenia Konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 31 października 2013 roku na adres: szczygielski.piotr@interia.pl lub sekretarz.osskic@interia.pl
W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z: Piotrem Szczygielskim na adres : szczygielski.piotr@interia.pl lub sekretarz.osskic@interia.pl
Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w Finale Konkursu zamieszczona będzie na w/w stronach internetowych do dnia 05 listopada 2013 roku.

Życzę powodzenia
Jarek Uściński
Prezez OSSKIC

Do Pobrania
ALE PASZTET Regulamin dla uczniów
ALE PASZTET Regulamin dla profesionalistów 

Aktualności

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kwiaty na talerzach!

Tegoroczna, siódma już edycja Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych odbędzie się w dniach 16-17 lipca w Ogrodach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy. W tym roku wydarzenie odbędzie

IX Konkurs Polskich Win

Już po raz dziewiąty startuje Konkurs Polskich Win, organizowany przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy „Vinum pro Cultura” oraz Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Wydarzenie odbędzie się w dniach

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron