Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Dorszowe Żniwa 2014

Dorszowe Żniwa to jeden z najstarszych konkursów kulinarnych w Polsce. W tym roku jego XI edycja po raz trzeci organizowana jest w zamku krzyżackim w Gniewie.

 

Celem Mistrzostw jest:

  1. promocja sztuki kulinarnej
  2. popularyzowanie polskiej tradycji kulinarnej
  3. utrwalanie więzi i jedności środowiskowej branży kucharskiej w Polsce

 

Organizacja Mistrzostw
Termin Mistrzostw: 22-24 sierpnia 2014
Organizatorzy Mistrzostw: Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
Patronat honorowy: Marszałek Województwa Pomorskiego Mieczysław Struk Patronat merytoryczny: Stowarzyszenie Kucharzy Kujaw i Pomorza, Carving Team Poland

 

 

Dorszowe Żniwa 2014Zasady uczestnictwa:

Aktualności

Soft&Sweet Inspiration Day

Firma Primulator zaprasza wszystkich właścicieli cukierni, kawiarni, piekarni oraz sklepów convenience na wyjątkowe wydarzenie – Soft&Sweet Inspiration Day, które odbędzie się 4-5 lutego 2025 roku w

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content