Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

22. Międzynarodowe Targi HORECA w nowoczesnym EXPO Kraków 5-7 listopada 2014 r.

Przed nami najważniejsze jesienne spotkanie branży HORECA w Polsce. Po raz pierwszy w nowoczesnych przestrzeniach EXPO Kraków odbędą się cztery, znakomicie uzupełniające się wydarzenia dedykowane hotelarstwu

i gastronomii. To niespotykane w naszym kraju połączenie to
22. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®,
13. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD®,
8. Targi Wyposażenia i Usług SPA & WELLNESS® oraz 12. Międzynarodowe Targi Wina ENOEXPO®.

 

Światowy poziom wystawy
W trakcie trzydniowych Targów (5-7 listopada) ofertę zaprezentuje 330 wystawców
z całego świata. Zwiedzający będą mogli poznać receptę na idealny obiekt noclegowy
i gastronomiczny. Sprawdzić branżowe nowości, spróbować najlepszych produktów regionalnych i wina, aromatycznej kawy i herbaty. Impreza o bogatej tradycji odbędzie się po raz pierwszy w nowoczesnym Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków przy ulicy Galicyjskiej 9, którego właścicielem i operatorem są Targi w Krakowie Sp. z o.o.

Dysponujemy jednym z najnowocześniejszych w Polsce i największym na południu kraju ośrodkiem wystawienniczym, który zapewni uczestnikom Targów doskonały komfort spotkań biznesowych. Znacznie podniesie rangę organizowanych przez nas wydarzeń i z pewnością przyczyni się do rozwoju Targów HORECA® oraz wydarzeń im towarzyszących – zapowiada Grażyna Grabowska, prezes Targów w Krakowie.
W Centrum wystawienniczym o powierzchni 13 tys. m2 mieszczą się: dwie hale
o powierzchni 5 tys. m2 i 4 tys. m2, zespół klimatyzowanych, modułowych sal seminaryjnych
o różnych wielkościach, pokoje spotkań oraz restauracja i przestronne lobby.

 

Krakowski Bieg Kelnerów 2014
Nowa lokalizacja Targów to nie koniec niespodzianek, jakie przygotowali dla zwiedzających
i wystawców organizatorzy. Tegoroczna edycja zostanie uzupełniona o ofertę z zakresu SPA & WELLNESS. W tym sektorze zobaczymy nowości z zakresu medycyny estetycznej, kosmetyki, urządzenia kosmetyczne, innowacyjne terapie i technologie niezbędne w nowoczesnym hotelu i SPA.
Ponadto w programie towarzyszącym Targom znalazły się m.in. dodatkowe warsztaty kulinarne, pokazy baristów i barmanów, liczne szkolenia dla właścicieli obiektów i managerów obiektów noclegowych, ośrodków SPA&Wellness oraz spotkania z mistrzami kuchni i gwiazdami światowego winiarstwa. Tytuł „Człowieka roku magazynu Czas Wina” odbierze Victor Schoenfeld. Ponadto pierwszego dnia Targów – 5 listopada odbędzie się IV edycja Krakowskiego Biegu Kelnerów. W trakcie tego niezwykłego wydarzenia poznamy Super Kelnera 2014 r.

Krakowskie Targi HORECA to idealne miejsce by poznać nowoczesne technologie. Jestem tu co roku, by wiedzieć co nowego w branży oraz, by odkryć nowe smaki kawy, herbaty, wina czy produktów spożywczych. Słowa jednego ze zwiedzających – Pawła Wójcika z hotelu Villa Aromat z Włoszczowy idealnie oddają charakter wydarzenia organizowanego przez Targi w Krakowie. Każdy zatem znajdzie coś interesującego dla siebie.
Ponadto pierwszego dnia Targów, w sali seminaryjnej Wiedeń, będzie można spotkać się z 15 producentami i dystrybutorami win – laureatami Konkursu Winiarskiego o Medal ENOEXPO® – i skosztować nagrodzonych trunków.

 

Spotkania biznesowe i wiedza
Targi są doskonałą okazją do tego, by skorzystać z wiedzy i doświadczenia branżowych ekspertów. Uczestnicy tegorocznej edycji wydarzenia dowiedzą się m. in. o 12 typach klientów w branży HoReCa, współczesnych standardach jakości w ośrodkach SPA, najnowszych trendach w marketingu, zagadnieniach związanych z zarządzeniem personelem oraz będą mogli poznać alternatywne metody parzenia kawy Organizowane Targi adresowane są tradycyjnie do właścicieli i kadry zarządzającej: hoteli, pensjonatów, ośrodków wypoczynkowych, SPA&Wellness, sanatoriów, restauracji, kawiarni, cukierni, pubów, barów, placówek zbiorowego żywienia, szefów kuchni, kucharzy, cukierników, barmanów, baristów, kelnerów, inwestorów, projektantów, architektów, firm reklamowych, szkoleniowych, doradczych, sklepów specjalistycznych, winiarskich klubów degustacyjnych, sieci dystrybucyjnych i handlowych, producentów, importerów i dystrybutorów wina.

 

Godziny otwarcia targów dla zwiedzających:
05.11.2014 (środa) – 10.00 – 17.00
06.11.2014 (czwartek) – 10.00 – 17.00
07.11.2014 (piątek) – 10.00 – 16.00

Kontakt: Paweł Cyz, rzecznik prasowy Targów w Krakowie – kom. 660 430 577

 

Organizacja i tereny targowe:
Targi w Krakowie Sp. z o.o.
MCTK EXPO Kraków
31-586 Kraków, ul. Galicyjska 9
tel. (+4812) 651 90 30, 651 90 47
www.targi.krakow.pl
www.horeca.krakow.pl
www.expo.krakow.pl

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 2/2024

Nowy numer „PG” 2/2024 Dostęp on-line do wybranych artykułów możliwy jest na stronie portalu naszego Wydawcy 3 TARGI Mistrzowie i profesjonaliści GASTROTARGI SMAKKi 2024  

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2024

Premiera XIII edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród dla szefów

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron