Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

„Im więcej jesz tym bardziej pomagasz”

IV edycja ogólnopolskiej Akcji SOS Wiosek Dziecięcych. Spędź wyjątkowy Dzień Dziecka, który podaruje uśmiech wielu potrzebującym dzieciom

970x250

Już niedługo 1 czerwca – Dzień Dziecka. Każdy z Was może podarować dzieciom porzuconym i osieroconym wyjątkowy prezent z tej okazji – wymarzone wakacje. To proste! Wystarczy wejść na www.wioskisos.org/im-wiecej, następnie znaleźć restaurację w swojej okolicy i 1 czerwca zjeść do syta. 10% z każdego rachunku powędruje do podopiecznych Stowarzyszenia i przybliży ich do wymarzonych wyjazdów wakacyjnych. Patronat nad akcją objęła Kuchnia+, Domo+, Planete+.
Dzień Dziecka to Święto, którego nasi podopieczni będąc w rodzinie pochodzenia nigdy nie obchodzili. Poczucie strachu i samotności towarzyszyło im każdego dnia. Dzieci, które niosą za sobą bagaż tak trudnych doświadczeń, jak żadne inne zasługują, aby złe wspomnienia zastąpić dobrymi. Wspólnie możemy podarować im beztroskie dzieciństwo, które będą mogły wspominać będąc już samodzielnymi dorosłymi.
To już 4 edycja charytatywnej akcji w lokalach gastronomicznych w całej Polsce. 1 czerwca restauratorzy przekażą 10% od obrotu na organizację wyjazdów wakacyjnych dla podopiecznych SOS Wiosek Dziecięcych. W każdej edycji bierze udział ponad 250 lokali gastronomicznych.
Ambasadorem, a jednocześnie Partnerem akcji jest Tomasz Jakubiak i restauracja Gar Jakubiaka:
” To już kolejna edycja, którą razem tworzymy w szczytnym celu. Tym razem zbieramy na wyjazdy wakacyjne. Dla dziecka dorastającego w kochającej rodzinie wakacje mogą być czymś zupełnie naturalnym, normalnym. Ale dla dzieci z ciężką przeszłością są czymś, co pozwala zapomnieć trudne chwile i budować nowe wspomnienia. Kiedy spotykam te dzieciaki, to jestem dumny, że mogę wesprzeć inicjatywę SOS Wiosek Dziecięcych. Ten dziecięcy uśmiech i radość dają człowiekowi ogromną siłę i wiarę, że świat może być lepszy i przede wszystkim, że warto pomagać. Zapraszam wszystkich 1 czerwca, aby jedli do syta w szczytnym celu. Tomasz Jakubiak

Wszystkich, którzy nie mają jeszcze planów 1 czerwca, serdecznie zapraszamy do lokali biorących udział w Akcji.

Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce w Polsce to organizacja dobroczynna, która działa na rzecz umacniania rodzin zagrożonych rozpadem oraz opiekuje się opuszczonymi i osieroconymi dziećmi. Wykorzystując międzynarodowe doświadczenie, z powodzeniem realizuje swoją misję w Polsce już od ponad 30 lat.
W czasie trzech dekad obecności Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce w Polsce zostały zbudowane wioski w Biłgoraju, Kraśniku, Siedlcach i Karlinie. Obecnie Stowarzyszenie ma pod opieką ponad 1450 dzieci. SOS Wioski Dziecięce działa na świecie od 65 lat w 133 krajach, na 4 kontynentach, a pod jego opieką znajduje się ponad 1,5 mln dzieci.

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron