Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

MONIN CUP 2016

Gala Finałowa Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup 2016 odbędzie się 3 października 2016 na 27 piętrze Millennium Plaza w klubie Level 27 w Warszawie, podczas której 24 zakwalifikowanych barmanów będzie walczyć o cenne nagrody ,a zwycięzca będzie reprezentował Polskę w Finale Międzynarodowym MONIN CUP 2016 w Paryżu. Spośród nadesłanych zgłoszeń zostało komisyjnie wybranych najlepszych 24 uczestników spełniających wymogi konkursu. Lista jest już oficjalnie opublikowana.

MONIN CUP to prestiżowy konkurs dla młodych profesjonalnych barmanów, którzy rywalizują w tworzeniu najlepszych receptur drinków przygotowanych w oparciu o produkty MONIN. Barmani mierzą się ze sobą w kategorii „short drink” zawierający alkohol, gdzie podczas wyjścia na scenę są oceniani przez sędziów technicznych, a sam drink następnie jest oceniany w stylu włoskim przez sędziów degustacyjnych. Wszystkie 3 pierwsze miejsca honorowane są pucharami, a Zwycięzca, oprócz cennych nagród, otrzymuje również bilet do Paryża na finał MONIN CUP. Drugą nagrodą jest profesjonalny blender Vitamix, a Specjalny zestaw barmański MONIN nagrodzi 3 miejsce.

MONIN CUP 2016 będzie już 3 edycją organizowaną przez SCM Sp. z o.o. Jest to jedno z największych konkursów barmańskich w Polsce cieszących się dużym zainteresowaniem na rynku HoReCa oraz barmanów pasjonujących się sztuką miksologii i nowymi rozwiązaniami w gastronomii. Gala Finałowa połączona będzie z podsumowaniem ostatnich 2 lat działań MONIN w Polsce oraz wyróżnieniem klientów SCM, którzy mają bezpośredni wpływ na sukces projektu. W trakcie imprezy odbędzie się również prezentacja i warsztaty rozwiązań napojów i dań blenderowanych prowadzona przez Brand Ambasadora Vitamix – Romana Jędrzejuk oraz Senior Brand Ambasadora MONIN – Mariusza Pietryka.

Link: lista zakwalifikowanych 24 uczestników na Galę Finałową MONIN Cup 2016

Aktualne informacje o konkursie znaleźć można na:

facebook.com/MoninPolska oraz moninpolska.pl/blog

Agenda imprezy:

11:00 – 11:30 odprawa zawodników

11:30 – 15:00 konkurs barmański

15:00 – 16:00 Przerwa / Snacks

16:00 – 17:00 seminarium Vitamix

17:00 – 17:30 Ogłoszenie wyników i wręczanie nagród barmanom

17:30 – 18:30 Podsumowanie 4-letniej współpracy i wręczanie nagród klientom SCM

18:30 – 22:00 Cocktail Party

Organizator: SCM sp. z o. o.

Patronat honorowy: Ambasada Francji, Francusko-Polska Izba Handlowa CCIFP

Sponsor tytularny: MONIN

Partner strategiczny: Vitamix

Partnerzy: Coca-Cola, Evian, Badoit

Patroni merytoryczni: MSBiS, SPB

Patroni medialni: Food Service, Horeca.net, Nowości Gastronomiczne, Sweets&Coffee, Przegląd Gastronomiczny, Newsgastro, Barmagazyn, Warszawski Barman

Firma SCM Sp. z o.o. działa od września 2005 roku, a od lipca 2012 jest Wyłącznym Dystrybutorem Produktów MONIN na Polskę. Główne obszary działalności firmy to rozwój i kreowanie nowych rozwiązań w kategorii produktów i napojów dla kanału HORECA oraz doradztwo w zakresie ich przetwarzania. Zakupy i sprzedaż surowców rolnych oraz produktów gastronomicznych. Efektywne zarządzanie łańcuchem dostaw obejmującego produkty, opakowania i dystrybucję. Od kwietnia 2016 r. SCM jest także wyłącznym importerem i dystrybutorem profesjonalnych urządzeń do mieszania napojów oraz potraw marki Vitamix.

Francuska Marka MONIN jest obecnie uznawana za numer jeden na świecie na rynku syropów klasy Premium, puree owocowych oraz sosów deserowych. To zasługa ponad 100-letniego doświadczenia oraz bogatej oferty – ponad 150 smaków sprzedawanych w 150 krajach na świecie. Do produkcji wyrobów MONIN wybierane są wyłącznie wyselekcjonowane i najlepsze owoce, kwiaty, przyprawy oraz orzechy. To sprawia, że powstają produkty zawsze wyjątkowej jakości o niepowtarzalnym smaku, kolorze i zapachu. MONIN naturally insipiring.

Po więcej inspiracji zapraszamy na nasza stronę
www.scmpoland.pl ; www.facebook.com/MoninPolska oraz http://moninpolska.pl/blog/

Kontakt z prasą – Marek.Bielecki@scmpoland.pl

Aktualności

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron