Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Bezpłatna konferencja IGHP dla nauczycieli

„Odbudowa prestiżu pracy w sektorze hotelarskim poprzez współdziałanie IGHP z placówkami szkolnictwa branżowego (średniego)” – pod takim tytułem odbędzie się organizowana przez Izbę Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego bezpłatna konferencja dla kadry szkół zawodowych i techników. Wydarzenie będzie miało miejsce 30 i 31 maja w Józefowie pod Warszawą.

Liczymy, że nasza dwudniowa konferencja rozpocznie otwartą dyskusję i doprowadzi do wypracowania rozwiązania umożliwiającego wzajemną wymianę informacji, wsparcie i integrację środowiska hotelarskiego, któremu szczególnie leży na sercu przyszłość branży – mówi Marcin Mączyński, sekretarz generalny IGHP.

Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego to największa organizacja samorządu gospodarczego w branży hotelarskiej. Jednym z jej priorytetów jest prowadzenie aktywnych działań zmierzających do pobudzenia zainteresowania zawodem hotelarza oraz promowanie możliwych ścieżek kariery w branży.

Pierwszego dnia konferencji w Józefowie uczestnicy omówią m.in. sposoby na zachęcenie młodzieży do wyboru szkoły hotelarskiej, najpoważniejsze bariery w nauczaniu, program praktyk na podstawie założeń przygotowanych przez IGHP, współpracę z dostawcami sprzętów i narzędzi dla hoteli celem skutecznego i profesjonalnego rozpoczęcia pracy zawodowej, a także co powinien wiedzieć dobry pracownik branży hotelowej o lokalnych atrakcjach turystycznych. W drugim dniu spotkania odbędą się warsztaty dla nauczycieli w zakresie recepcji, gastronomii, housekeepingu i kelnerskie prowadzone przez szkoleniowców współpracujących z Izbą.

W konferencji organizowanej przez IGHP wezmą udział: kadra szkół zawodowych i techników, eksperci i praktycy świata hotelarskiego oraz przedstawiciele administracji państwowej. IGHP od 2017 roku przeprowadza szkolenia dla branży hotelarskiej, a od 2021 roku organizuje bezpłatne szkolenia dla nauczycieli szkół branżowych, chcąc tym samym wyjść naprzeciw potrzebom rynku pracy.

Zadanie publiczne zostało dofinansowane ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki.

Polska Organizacja Turystyczna jest oficjalnym Partnerem wydarzenia.

Więcej informacji: www.ighp.pl

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content