Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Bezpłatna konferencja IGHP dla nauczycieli

„Odbudowa prestiżu pracy w sektorze hotelarskim poprzez współdziałanie IGHP z placówkami szkolnictwa branżowego (średniego)” – pod takim tytułem odbędzie się organizowana przez Izbę Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego bezpłatna konferencja dla kadry szkół zawodowych i techników. Wydarzenie będzie miało miejsce 30 i 31 maja w Józefowie pod Warszawą.

Liczymy, że nasza dwudniowa konferencja rozpocznie otwartą dyskusję i doprowadzi do wypracowania rozwiązania umożliwiającego wzajemną wymianę informacji, wsparcie i integrację środowiska hotelarskiego, któremu szczególnie leży na sercu przyszłość branży – mówi Marcin Mączyński, sekretarz generalny IGHP.

Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego to największa organizacja samorządu gospodarczego w branży hotelarskiej. Jednym z jej priorytetów jest prowadzenie aktywnych działań zmierzających do pobudzenia zainteresowania zawodem hotelarza oraz promowanie możliwych ścieżek kariery w branży.

Pierwszego dnia konferencji w Józefowie uczestnicy omówią m.in. sposoby na zachęcenie młodzieży do wyboru szkoły hotelarskiej, najpoważniejsze bariery w nauczaniu, program praktyk na podstawie założeń przygotowanych przez IGHP, współpracę z dostawcami sprzętów i narzędzi dla hoteli celem skutecznego i profesjonalnego rozpoczęcia pracy zawodowej, a także co powinien wiedzieć dobry pracownik branży hotelowej o lokalnych atrakcjach turystycznych. W drugim dniu spotkania odbędą się warsztaty dla nauczycieli w zakresie recepcji, gastronomii, housekeepingu i kelnerskie prowadzone przez szkoleniowców współpracujących z Izbą.

W konferencji organizowanej przez IGHP wezmą udział: kadra szkół zawodowych i techników, eksperci i praktycy świata hotelarskiego oraz przedstawiciele administracji państwowej. IGHP od 2017 roku przeprowadza szkolenia dla branży hotelarskiej, a od 2021 roku organizuje bezpłatne szkolenia dla nauczycieli szkół branżowych, chcąc tym samym wyjść naprzeciw potrzebom rynku pracy.

Zadanie publiczne zostało dofinansowane ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki.

Polska Organizacja Turystyczna jest oficjalnym Partnerem wydarzenia.

Więcej informacji: www.ighp.pl

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron