Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Brillant Savarin dla Rational

30 maja 2015 roku Siegfriedowi Meisterowi przyznano najwyższe wyróżnienie niemieckiej branży hotelarskiej i restauracyjnej. Założyciel i dzisiejszy Prezes Rady Nadzorczej RATIONAL AG otrzymał za dzieło życia 60. Plakietkę Brillat Savarina.

Plakietką Brillat Savarina od 60 lat wyróżniane są osoby, które w wybitny sposób przysłużyły się rozwojowi kultury hotelarskiej i restauracyjnej. W tym roku wyróżnienie trafiło do Siegfrieda Meistera, któremu przed około 40 laty udało się dokonać przełomu w dziedzinie technologii kulinarnej. Jego RATIONAL Combi-Dämpfer (piec konwekcyjno-parowy) znacząco poprawił procesy produkcyjne i do dziś pozostaje jedną z największych innowacji w dużych i profesjonalnych kuchniach.

Recepta na sukces Siegfrieda Meistera jest prosta: głównym celem RATIONAL AG nie są obrót ani zysk, lecz maksymalna korzyść dla klienta. Dzisiejszy 76-letni Pan Meister zawsze dążył w pierwszym rzędzie do jednego: dać zawodowym kucharzom do ręki najlepsze narzędzie do przyrządzania potraw. Firma RATIONAL nie postrzega się więc przede wszystkim jako producent maszyn, lecz jako organizacja, oferująca innowacyjne rozwiązania wyzwań w kuchniach profesjonalnych na całym świecie. Do dziś przedsiębiorstwo raz za razem wyznacza nowe standardy.

Siegfried Meister staje w jednym szeregu obok takich osobowości jak dr August Oetker, twórca marki Mövenpick Ueli Prager, restaurator Gert Käfer czy przedsiębiorca dr Hubertine Underberg – dotychczasowych laureatów Plakietki Brillat Savarina. Wyróżnienie jest przyznawane raz do roku przez Fundację użyteczności publicznej Food + Beverage Management Association, stowarzyszenie fachowe sił kierowniczych hotelarstwa i gastronomii.
www.rational-online.com

Aktualności

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron