Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Brillant Savarin dla Rational

30 maja 2015 roku Siegfriedowi Meisterowi przyznano najwyższe wyróżnienie niemieckiej branży hotelarskiej i restauracyjnej. Założyciel i dzisiejszy Prezes Rady Nadzorczej RATIONAL AG otrzymał za dzieło życia 60. Plakietkę Brillat Savarina.

Plakietką Brillat Savarina od 60 lat wyróżniane są osoby, które w wybitny sposób przysłużyły się rozwojowi kultury hotelarskiej i restauracyjnej. W tym roku wyróżnienie trafiło do Siegfrieda Meistera, któremu przed około 40 laty udało się dokonać przełomu w dziedzinie technologii kulinarnej. Jego RATIONAL Combi-Dämpfer (piec konwekcyjno-parowy) znacząco poprawił procesy produkcyjne i do dziś pozostaje jedną z największych innowacji w dużych i profesjonalnych kuchniach.

Recepta na sukces Siegfrieda Meistera jest prosta: głównym celem RATIONAL AG nie są obrót ani zysk, lecz maksymalna korzyść dla klienta. Dzisiejszy 76-letni Pan Meister zawsze dążył w pierwszym rzędzie do jednego: dać zawodowym kucharzom do ręki najlepsze narzędzie do przyrządzania potraw. Firma RATIONAL nie postrzega się więc przede wszystkim jako producent maszyn, lecz jako organizacja, oferująca innowacyjne rozwiązania wyzwań w kuchniach profesjonalnych na całym świecie. Do dziś przedsiębiorstwo raz za razem wyznacza nowe standardy.

Siegfried Meister staje w jednym szeregu obok takich osobowości jak dr August Oetker, twórca marki Mövenpick Ueli Prager, restaurator Gert Käfer czy przedsiębiorca dr Hubertine Underberg – dotychczasowych laureatów Plakietki Brillat Savarina. Wyróżnienie jest przyznawane raz do roku przez Fundację użyteczności publicznej Food + Beverage Management Association, stowarzyszenie fachowe sił kierowniczych hotelarstwa i gastronomii.
www.rational-online.com

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron