Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

Kapituła VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie:

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH

Wojciech Truk  i  Ilona Kruczek    Technikum „Lider” –  LUBLIN
Bartosz Wiśniewski  i  Klaudia Trudnowska  Z.S.G. im. Jarosława Iwaszkiewicza – BYDGOSZCZ
Przemysław Kopania  i  Kamil Przewdziecki Z.S.G.H. im. Stanisława Bergera – WARSZAWA ul. Majdańska
Wojciech Komsa  i  Sebastian Błażejowski  Z.S.G.im. Mikołaja Spytka Ligęzy – RZESZÓW
Emil Kobierecki  i  Patryk Witczak      N.T.G.Z.D.Z. – WARSZAWA
Patryk Nowak  i  Marta Gąsiorowska Z.S.C.K.R.im. Jadwigi Dziubińskiej – GOLĄDKOWO
Milena Marcinowska  i  Konrad Stypułkowski    Z.S.G.im. prof. E. Pijanowskiego – WARSZAWA ul. Poznańska
Przemysław Gorczyński  i  Sebastian Melnicki  Z.S. im. Bolesława Prusa – PUŁTUSK
Michał Mikołąjczyk  i  Igor Simora Z.S.S.G. – WARSZAWA ul. Komorska

                          

                         

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH – EKIPY REZERWOWE

Antoni Słonawski  i  Wiktor Sochacki  Z.S.G.im. prof. E. Pijanowskiego – WARSZAWA ul. Poznańska
Łukasz Dzikowski  i  Maciej Nieć    Z.S. nr 7im. Komisji Edukacji Narodowej – WAŁBRZYCH
Natalia Lipnicka  i  Agnieszka Leśniewska   Z.S.G. – WROCŁAW                  

           

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI

Mariusz Śliwiński  i  Marcin Piotrowski   Hotel Windsor – JACHRANKA
Michał Ziaja  i  Karol Płoch  Hilton Garden Inn – RZESZÓW 
Patryk Stępiński  i  Przemek  Bednarz Hotel BoniFaCio – SOCHOCIN
Adam Frelak  i  Adrian Głowala Restauracja 99 – WARSZAWA
Marcin Gerasik  i  Dawid Bielecki    Różany Dwór – SKRZESZEW
Rafał Grzegorzek  i  Marcin Prybacki Restauracja Art Deco – POLANICA ZDRÓJ
Tomasz Nasiłowski  i  Wkitor Gnich Restauracja L’Arc – WARSZAWA
Cezary Powała  i  Sebastian Stellwag Nestle Polska – WARSZAWA
Dorota Pajęcka  i  Grzegorz Bąk Hotel Ambasadorski – RZESZÓW
Kamil Tłuczek  i  Szymon Tomaka Restauracja Bawialnia – RZESZÓW

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI – EKIPY REZERWOWE

Piotr Krawczyk  i  Krzysztof Sikora   Hotel Grand Sal – WIELICZKA

                

Wszystkim ekipom kucharskim, które nie zakwalifikowały się do

VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych,

jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej

VIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

Aktualności

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kwiaty na talerzach!

Tegoroczna, siódma już edycja Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych odbędzie się w dniach 16-17 lipca w Ogrodach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy. W tym roku wydarzenie odbędzie

IX Konkurs Polskich Win

Już po raz dziewiąty startuje Konkurs Polskich Win, organizowany przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy „Vinum pro Cultura” oraz Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Wydarzenie odbędzie się w dniach

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron