Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Prosto od krowy

Na ulicach Warszawy pojawiły się mlekomaty, a w nich prawdziwe mleko prosto od krowy – Mleko Dojone. Jest ono dużo smaczniejsze i zdrowsze od tego, które dostępne jest w każdym sklepie.

Codziennie rano świeże mleko dowożone jest do tzw. „mlekomatów”, gdzie każdy może napełnić swoją butelkę. Mleko Dojone nie jest poddawane pasteryzacji czy też procesowi UHT. Zachowuje przez to walory smakowe, zapachowe, odżywcze i zdrowotne. Jest prawdziwym mlekiem od krowy, które zsiada się, jest świetne do wypieków, przetworów oraz do kawy. Mleko Dojone pochodzi z okolic Leszna – gminy położonej w otulinie Kampinoskiego Parku Narodowego.

Obecne lokalizacje mlekomatów:

  • Mokpol (na rogu ulic Puławskiej i Wałbrzyskiej w okolicach McDonald’s – mlekomat zewnętrzny)
  • CH Reduta (przy al. Jerozolimskich w kierunku na Ursus/Pruszków – mlekomat wewnętrzny – Poziom -1 przy głównym wejściu z parkingu podziemnego)
  • CH Bemowo (mlekomat wewnętrzny przy głównym wejściu od strony ul. Powstańców Śląskich)
  • CH Skorosze (przy Al. Jerozolimskich na wysokości Ursusa w kierunku na Pruszków – mlekomat zewnętrzny na parkingu przy wejściu do delikatesów ALMA)

Organizatorzy projektu Mleko Dojone współpracują ze Stowarzyszeniem Otwarte Drzwi, wspierającym młodzież warszawskiej Pragi, rodziny wykluczone, bezdomnych i bezrobotnych.

Więcej informacji na www.dojone.pl

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 28.06.2022, Sopot Nadchodzi rewolucyjna, turkusowa edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Sopocie. Co oznacza hasło „New Generation” dla TOP Restauratorów? – Nadciąga

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron