Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

EuroGastro 2015

Rozsmakuj się w nowościach gastronomicznych!

Już niedługo przedstawiciele branży HoReCa będą mogli poznać nowości i spotkać się z dostawcami sprzętu, produktów i półproduktów niezbędnych do prowadzenia biznesu. Organizowane po raz 19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się w dniach 25-27 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Oferta wystawców skierowana jest m.in. do właścicieli i osób zarządzających restauracjami, hotelami, barami i kawiarniami, szefów kuchni, barmanów, baristów oraz przedstawicieli sektora piekarsko-cukierniczego.

Bogactwo produktów i usług
Producenci i dostawcy zaprezentują elementy wyposażenia zaplecza kuchennego, akcesoria dla gastronomii, sprzęt cateringowy oraz odzież roboczą. Nie zabraknie wyposażenia sal restauracyjnych i barów, elementów dekoracji wnętrz, szerokiego wyboru zastaw stołowych, porcelany i szkła. W ofercie znajdą się napoje oraz produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich sektorów gastronomii. Wystawcy zaprezentują regionalną i tradycyjną polską żywność, a także lokalne produkty z całego świata, w tym włoskie i portugalskie. Nowością tegorocznych Targów będzie promocja wieprzowiny.

Pod okiem kulinarnych autorytetów
Pokazy kulinarne i konkursy organizowane przez mistrzów kuchni, tj. „Kulinarny talent 2015” Roberta Sowy, 10. Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa i „Gotuj lokalnie” Marcina Budynka, tradycyjnie urozmaicą Targi EuroGastro. Po raz pierwszy kucharze wyspecjalizowani w daniach kuchni myśliwskiej zaprezentują sposoby przyrządzania mięsa zwierzyny łownej w konkursie „Smaki dziczyzny”, którego gospodarzem będzie Artur Świerżewski.
Z kolei młodzi bariści staną do rywalizacji w VII Olimpiadzie Kawy®, organizowanej przez Apro Trade/ Akademię Kawy® w ramach sektora kawowego. W programie Targów nie zabraknie również szkoleń z zakresu marketingu i zarządzania.
Dla przedstawicieli branży organizator przewidział 50% zniżki na bilet wstępu przy rejestracji online.

Więcej informacji o targach i formularze rejestracyjne znajdują się na www.eurogastro.com.pl

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron