Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Europejski Kongres Gastronomiczny

Europejski Kongres Gastronomiczny

Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology” odbędzie się 25 października 2019 roku w Krakowie. Będzie to jednodniowy kongres o charakterze międzynarodowym, poruszający wiele aspektów związanych z gastronomią, przy udziale największych autorytetów branży.

Najważniejsze wydarzenie gastronomiczne Krakowa roku 2019 dedykowane jest przedstawicielom branży z całej Polski, a udział w nim potwierdziły światowej sławy autorytety. Wśród prelegentów znajdą się Szefowie kuchni – zdobywcy 18 gwiazdek Michelin: M. Berasategui, E. Arzak, P. Pérez, J. L. Fernández, W. M. Amaro, oraz eksperci: S. Pérez, R. Ansón. Udział w Kongresie potwierdzili również Minister Sportu i Turystyki RP oraz przedstawiciel Światowej Organizacji Turystyki. Tematyka wystąpień dotyczyć będzie mózgowej percepcji smaku, sztuki kulinarnej, turystyki gastronomicznej oraz nowych technologii w żywieniu. W programie m.in.:

Do jakiego stopnia możemy wpływać na smak – analiza eksperta
z Uniwersytetu Oksfordzkiego

18 gwiazdek Michelin – food & wine – doświadczenie, pasja, sztuka!

Autorytety branży turystycznej a rozwój gastronomicznych destynacji
w aspekcie Przewodnika Michelin – eksperci wskażą zależność między rozpoznawalnością w rankingach a dynamiką rozwoju gastronomii regionu

Dokąd zmierzamy – eksperci spółek food-tech o trendach w obszarze alternatywnych systemów rozwoju świata.
Kongres organizowany jest przez Europejską Akademię Gastronomiczną, wspólnie z Prezydentem Miasta Krakowa Jackiem Majchrowskim oraz Urzędem Miasta Krakowa.

To prestiżowe wydarzenie międzynarodowe stanowi zwieńczenie całorocznego projektu i zaszczytnego wyróżnienia, przyznanego Miastu Kraków – tytułu „Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019”.

Kongres skierowany jest do restauratorów, szefów kuchni, kadry menadżerskiej restauracji, sommelierów, kelnerów, a także miłośników kuchni, przedstawicieli producentów i dostawców, mediów, a także agencji PR i HR, związanych z profesjonalną gastronomią.

„Przegląd Gastronomiczny” jest partnerem medialnym wydarzenia.

Więcej informacji: www.food-art-tech-kongres.pl

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron