Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Europejski Kongres Gastronomiczny

Europejski Kongres Gastronomiczny

Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology” odbędzie się 25 października 2019 roku w Krakowie. Będzie to jednodniowy kongres o charakterze międzynarodowym, poruszający wiele aspektów związanych z gastronomią, przy udziale największych autorytetów branży.

Najważniejsze wydarzenie gastronomiczne Krakowa roku 2019 dedykowane jest przedstawicielom branży z całej Polski, a udział w nim potwierdziły światowej sławy autorytety. Wśród prelegentów znajdą się Szefowie kuchni – zdobywcy 18 gwiazdek Michelin: M. Berasategui, E. Arzak, P. Pérez, J. L. Fernández, W. M. Amaro, oraz eksperci: S. Pérez, R. Ansón. Udział w Kongresie potwierdzili również Minister Sportu i Turystyki RP oraz przedstawiciel Światowej Organizacji Turystyki. Tematyka wystąpień dotyczyć będzie mózgowej percepcji smaku, sztuki kulinarnej, turystyki gastronomicznej oraz nowych technologii w żywieniu. W programie m.in.:

Do jakiego stopnia możemy wpływać na smak – analiza eksperta
z Uniwersytetu Oksfordzkiego

18 gwiazdek Michelin – food & wine – doświadczenie, pasja, sztuka!

Autorytety branży turystycznej a rozwój gastronomicznych destynacji
w aspekcie Przewodnika Michelin – eksperci wskażą zależność między rozpoznawalnością w rankingach a dynamiką rozwoju gastronomii regionu

Dokąd zmierzamy – eksperci spółek food-tech o trendach w obszarze alternatywnych systemów rozwoju świata.
Kongres organizowany jest przez Europejską Akademię Gastronomiczną, wspólnie z Prezydentem Miasta Krakowa Jackiem Majchrowskim oraz Urzędem Miasta Krakowa.

To prestiżowe wydarzenie międzynarodowe stanowi zwieńczenie całorocznego projektu i zaszczytnego wyróżnienia, przyznanego Miastu Kraków – tytułu „Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019”.

Kongres skierowany jest do restauratorów, szefów kuchni, kadry menadżerskiej restauracji, sommelierów, kelnerów, a także miłośników kuchni, przedstawicieli producentów i dostawców, mediów, a także agencji PR i HR, związanych z profesjonalną gastronomią.

„Przegląd Gastronomiczny” jest partnerem medialnym wydarzenia.

Więcej informacji: www.food-art-tech-kongres.pl

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron